Lance Armstrong recunoaște că s-au DOPAT: ”Era imposibil să câştigi fără să o faci”

 

Fostul ciclist Lance Armstrong a recunoscut că s-a dopat, într-un interviu acordat prezentatoarei Oprah Winfrey.

 

Fostul sportiv a admis că a luat EPO şi alte produse. El a mărturisit că era imposibil să câștigi fără să te dopezi: ”În acea generaţie, nu. Nu eu am inventat cultura asta, dar nici nu am încercat să o opresc”, a spus Armstrong.

 

Voiam să câştig cu orice preţ. Când am fost diagnosticat cu cancer, aş fi făcut orice ca să supravieţuiesc. Am adoptat atitudinea asta şi în ciclism, cu orice preţ, iar asta nu a fost un lucru bun”, a explicat Lance Armstrong.

 

Lance Armstrong a mai spus că, la ediţiile Turului Franţei din 2009 şi 2010, nu s-a dopat.

 

Nu vreau să acuz pe altcineva, eu singur am luat aceste decizii şi stau astăzi aici pentru a recunoaşte şi pentru că regret. Oamenii au tot dreptul să se simtă trădaţi. Este vina mea. Unele personalităţi dispar complet, dar eu vreau să-mi petrec restul vieţii încercând să recâştig încrederea şi să-mi cer iertare apoi. Nu am simţit că trişez. Definiţia acestui cuvânt este a câştiga un avantaj asupra unui rival sau duşman. Nu am văzut lucrurile aşa. Am văzut totul ca pe o modalitate de lupta cu arme egale”, a mai precizat Lance Armstrong, conform Mediafax.ro.

 

Interviul va fi difuzat sâmbătă.

 

Lance Armstrong este acuzat de USADA că a utilizat substanţe interzise, printre care EPO şi steroizi, precum şi transfuzii sanguine. Mai mulţi coechipieri ai lui Armstrong s-au dopat în acelaşi timp cu el. Sportivul a pierdut toate cele 7 titluri câștigate în Turul Franței.

Comentarii Facebook