Interviu: Dragoș Tescan, omul meciului „U” Cluj-Petrolul. Mesaj emoționant: Eu cu tata nu am prea multe în comun, însă fotbalul ne ține atât de apropiați


Suporterii „Universității” Cluj au avut ocazia să urmărească un meci demn de Liga 1 pe Cluj Arena. „Studenții” au reușit să obțină o victorie fantastică pentru „U” în derby-ul cu Petrolul Ploiești, încheind partida disputată marți seara cu scorul de 3-1. Fără îndoială, omul meciului a fost Dragoș Tescan, tânărul care a reușit două goluri în atac, un dribling superb la mijloc și o intervenție salvatoare în defensivă. Într-un scurt interviu, am vorbit cu Dragoș Tescan despre mesajul simpatic inscripționat pe tricoul său la partida cu Petrolul, dar și despre rolul pe care l-a avut familia în reușitele sale. 

tescan 2.jpeg

La „U”, Dragoș a strâns în palmares 21 de meciuri, în care a marcat 7 goluri, două dintre acestea au fost marcate la meciul de aseară, în fața a 14.100 de suporteri, meciul în care „U” învinge liderul Petrolul cu 3-1 în etapa a șasea din play-off și urcă pe locul 2. 

Știri de Cluj: Am observat că pe tricoul tău, purtat la partida de aseară, a fost inscripționat mesajul „La mulți ani tata!”, dedici cele două goluri marcate și prestația excelentă în meciul cu Petrolul, tatălui tău? 

Dragoș Tescan: A fost un meci foarte important pentru noi și mă bucur că am reușit sa înscriu într-un asemenea moment. Da, chiar ieri a fost ziua de naștere a tatălui meu, nu știa despre surpriza pe care o aveam pregătită pentru el, dar sigur că a fost foarte fericit pentru victoria echipei în primul rând cât și pentru reușitele mele pe care de altfel i le-am dedicat.

tescan 3.jpeg

Știri de Cluj: Ai discutat cu el după meci? Ce ți-a spus?

Dragoș Tescan: Am vorbit cu el după meci, mi-a spus ca trebuie sa muncesc mai mult pentru a devenii un jucător important. El trăiește meciurile echipei la o intensitate foarte mare, pune foarte mult suflet și își dorește la fel de mult ca toți ceilalți suporteri ca „U” să promoveze.  

Știri de Cluj: Ce rol a jucat tatăl tău/părinții tăi în formarea ta ca fotbalist, te-au susținut să-ți transformi visul în realitate? 

Dragoș Tescan: Am început sa joc fotbal la o vârstă foarte fragedă, aveam 5 ani și jumătate. Toată familia m-a susținut încă de mic copil să continui pe această linie, dar cred ca tatăl meu a avut cel mai important rol pentru că este o persoană foarte severă . Tatăl meu este un om care și-a dorit tot timpul mai mult de la mine și care, într-o oarecare măsură m-a „forțat” să evoluez. Eu cu tata nu am foarte multe în comun. Să fiu sincer, cred că doar fotbalul este principalul factor care ne ține atât de apropiați.

Știri de Cluj: Tatăl tău a fost prezent în tribune sau a urmărit meciul de acasă? 

Dragoș Tescan: A fost prezent pe stadion, chiar l-am rugat sa facă tot posibilul sa ajungă la meci pentru că știa că este un moment important pentru mine fiind și ziua lui de naștere, și mă bucur că am reușit să câștigăm!

tescan 4.jpeg

Știri de Cluj: Ai un mesaj anume pentru suporterii Șepcilor Roșii? Cum te-ai simțit la un meci cu peste 14.000 de suporteri?

Dragoș Tescan: Le mulțumim pentru susținerea necondiționată, au fost un factor decisiv în meciul de aseară ca să ne putem obține punctele. Desigur, îi așteptăm în număr cât mai mare la următoarele două meciuri de acasă pentru a ne împinge de la spate să câștigăm!

Reamintim că FC Universitatea Cluj a ajuns la o înțelegere cu Dragoș Tescan, un jucător în vârstă de 21 de ani ce evoluează pe poziția de extremă, în luna iunie a anului 2021. Fotbalistul craiovean a fost crescut la grupele de juniori ale Academiei de Fotbal „Gică Popescu”. Tescan a făcut pasul spre Turris la mijlocul lui 2019. A prins 10 meciuri pentru Turris în sezonul 2019/2020 și a înscris un gol în poarta Rapidului, de asemenea unul în poarta celor de la UTA Arad, echipa spre care a făcut pasul ulterior. În vara anului 2020, fotbalistul semnase cu arădenii, făcând astfel pasul spre Liga 1. A îmbrăcat tricoul „alb-roșilor” în 12 partide. 

FOTO: Marius Jucan

Puteți urmări aici cum s-au văzut cele trei goluri marcate de „U” de la firul ierbii.

Comentarii Facebook