Întăriri în ofensivă înainte de cantonament. „U” a bătut palma cu un jucător care a strâns 100 de meciuri în prima ligă


FC Universitatea Cluj a anunțat semnarea contractului cu un jucător care „a strâns 100 de meciuri în prima ligă”. Extrema stângă Ely Fernandes (31 de ani) a fost transferat definitiv de „U”, după ce în prima parte a sezonului a evoluat pentru Farul Constanța.

Născut în capitala insulelor Capului Verde, la Tarrafal, Ely Fernandes a ajuns în Portugalia pentru studii, însă nu a uitat niciodată de marea sa pasiune, fotbalul. Și-a încercat norocul la Sport Lisabona & Marinha, un club din diviziile inferioare ale Portugaliei.

După ce a trecut pe la cluburi mai mici din Portugalia, precum Marinhense, Infesta sau CD Fatima, potențialul lui Ely Fernandes a fost sesizat de către Gil Vincente, echipă din prima ligă, care l-a achiziționat la începutul sezonului 2013 – 2014. 

În ianuarie 2018, Ely Fernandes era transferat de Gaz Metan Mediaș de la Pinhalnovense și a avut un impact imediat în jocul medieșenilor. În prima jumătate de sezon, Ely Fernandes a bifat 14 meciuri, a marcat patru goluri și a reușit să ofere patru pase decisive. A evoluat timp de două sezoane și jumătate pentru Gaz Metan, timp în care a bifat 75 de meciuri, marcând 8 goluri și oferind 7 assist-uri. În sezonul 2019 – 2020 a ajuns în play-off-ul primei ligi. În octombrie 2020, Ely Fernandes a semnat cu Farul Constanța. Pentru „marinari, Ely a strâns 30 de prezențe, reușind să înscrie două goluri, notează fcucluj.ro. 


Comentarii Facebook