Horia Tecău vine la Cluj și se întîlnește cu elevii

 

Jucătorul profesionist de tenis Horia Tecău se va întâlni săptămâna aceasta cu aproape 1.000 de elevi de la două unități de învățământ preuniversitar din municipiul Cluj-Napoca.

 

Întâlnirile se vor desfășura pe data de  12 septembrie 2018, la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Cluj-Napoca, începând cu ora 11:00  și  la Liceul Teoretic ”Báthory István”, începând cu ora 13:00.

 

Sportivul va prezenta volumul său, ”Viața în ritm de tenis”, prima autobiografie scrisă de către un jucător profesionist de tenis român, dedicată copiilor. În paginile sale, Horia Tecău îşi povesteşte experienţele trăite încă dinaintea momentului în care a început să joace tenis  și până în prezent, când este un campion cu 35 de titluri câștigate la dublu, dintre care 18 alături de partenerul său actual, Jean-Julien Rojer.

 

Ce diferențiază această autobiografie de altele este modul în care Horia Tecău îi invită pe tinerii cititori să descopere povestea sa, îndemnându-i să își urmeze visurile indiferent de cât de mari pot fi obstacolele: cartea este presărată cu ilustrații atractive pentru copii și tineri, cu pagini lăsate libere pentru notițe, îndemnuri pentru copii să își scrie propria poveste în paginile cărții, dar și un dicționar al termenilor din tenis pe înțelesul tuturor.

 

Perseverența l-a ajutat să ajungă unul dintre cei mai cunoscuți tenismeni români, iar prin sfaturile oferite în volumul ”Viața în ritm de tenis”, dar și prin angajamentul pe care și l-a luat de a face în mod constant vizite în școli și de a interacționa cu cei mici - își propune să îi inspire să-și aleagă drumul unui mod de viață sănătos și activ.

 

Fiecare eveniment de acest fel este un prilej de a mă reîntâlni cu mine însumi la vârsta copilăriei și de a-mi analiza parcursul: obstacolele pe care le-am depășit, înfrângerile, succesul. Mi-am dorit dintotdeauna să pot împărtăși cu cei mici lecțiile pe care le-am învățat și eu, la rândul meu, când eram de vârsta lor – despre viață, despre curaj, despre perseverență și despre ce înseamnă să îți urmezi un vis, chiar și atunci când ești singurul care crede în el. Sper ca „Viața în ritm de tenis” să inspire cât mai mulți copii să aibă curajul de a-și urma pasiunile”, spune Horia Tecău.

Comentarii Facebook