Finanțatorul FCSB va depune o plângere împotriva rivalei CFR Cluj: „Nu respectă legea”


Gigi Becali, finanțatorul FCSB, a anunțat că intenționează să depună o plângere împotriva rivalei CFR Cluj, pentru că nu ar respecta ordinul Ministerului Sportului privind numărul jucătorilor români utilizați în meciuri.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a impus o pondere de minim 40% a sportivilor români la competiţiile naţionale, în sporturile de echipă. Mai multe echipe din Liga 1 nu respectă acest ordin, pentru că au mulți jucători străini în lot. Federația Română de Fotbal a cerut amânarea aplicării deciziei, dar și clarificări suplimentare. În meciul Hermannstadt - CFR Cluj, scor 2-3, campioana României a avut doar patru jucători români în primul "11": Manea, Deac, Burcă și Bîrligea, notează digisport.ro.

Se poate întâmpla orice la meciul cu CFR. Și noi avem valoare, dar ei au foarte multă putere, forță. Trebuie să facem o cerere, CFR nu respectă legea. Eu acum fac o cerere, de scoatere în afara fotbalului a CFR-ului, pentru că nu respectă legea. Cum să nu respecte legea? O să-i spun lui Vali Argăseala acum", a spus Gigi Becali la Pro Arena.

Sancțiuni uriașe pentru cluburile care nu respectă Ordinul de ministru

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunţat că intenţionează să modifice Legea Sportului astfel încât sancţiunile pentru cluburile care folosesc într-un meci un procent mai mare de 60% de sportivi străini să crească de la 3.000 de lei la 30.000 de lei.

Ordinul este în vigoare, desigur atâtea pârghii am avut. Dar văd că e necesar să modificăm legea şi să avem amenzi mai serioase, pentru că oamenii nu iau în serios lucrurile importante. O să modificăm legea şi o să creştem sancţiunile de la 3.000 la 30.000 de lei şi atunci atitudinea va fi un pic altfel", a declarat Novak.

El a precizat că reprezentanţii ministerului strâng datele cu echipele care folosesc în prezent mai mulţi jucători străini decât prevede ordinul de ministru: „Suntem în continuă verificare, avem înfiinţată şi o comisie în minister care să verifice dacă e respectată. Avem toate datele şi de la handbal şi de la fotbal şi celelalte sporturi. Acest lucru se va implementa în mai mult timp, pentru că oamenii trebuie să priceapă şi noi trebuie să fim mai clari. Dar deocamdată, pârghia noastră e 3.000 de lei, ce să zici".

Comentarii Facebook