Spectacol pe gheata in week-end la patinoarul Fiesta Sport din Cluj-Napoca!

O echipa de patinaj artistic formata din 8 fetite cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani va sustine un spectacol pe gheata pe patinoarul Fiesta Sport (de langa Cora) sambata si duminica incepand cu ora 11,30. Fetitele sunt membre  ale Asociatiei Judetene de Patinaj antrenate de Grety Marton. Desi sunt inca foarte micute, patinatoarele clujence sunt deja foarte experimentate si au participat la zeci de concursuri.

 

Programul include patinatoarele din trei categorii: copii, cadeti si novice. Fetitele, care adora patinajul, sunt nemultumite doar de faptul ca ele nu se pot antrena si vara , asa cum pot, de exemplu, patinatorii din Brasov, Bucuresti, Galati sau Miercurea Ciuc.  "Pentru ca in Cluj-Napoca nu sunt pationare acoperite noi pornim cu un handicap la orice concurs national la care participam. Vara suntem nevoite sa ne antrenam pe rotile, ceea ne mentine tonusul, dar nu este deloc acelasi lucru cu a te antrena pe gheata", ne-a spus Iulia, una dintre fetitele din echipa clujeana de patinaj.

 

Parintii se simt si ei neputinciosi fata de aceasta situatie. "Este frustrant sa vezi cat de mult isi doresc acesti copii sa faca patinaj si sa nu aiba unde. Exista antrenori, exista entuziasm , dar totul depinde de conditiile meteo. Acum iarna este bine pentru ca au unde se antrena. Macar acum sa poata sustine si spectacole. Asa ca ii asteptam in week-end pe cei carora le place acest sport sa le vada pe fetite, pentru ca sunt foarte talentate" ne-a spus si Lucia Muresan, mama Iuliei.

 

 

Comentarii Facebook