Exemplu de perseverenta: Dupa 8 ani de incercari, majoretele din Cluj au castigat trei medalii de aur la Campionatul European!

 

Timp de opt ani fetele Madness de la UMF Cluj au participat la campionatul european de majorete traditionale. Dupa mii de ore de antrenament au reusit performanta la care au visat: trei medalii de aur, la toate categoriile de varsta.


Majoretele Madness de la UMF Cluj au castigat cele trei medalii de aur la campionatul european de majorete tradionale care a avut loc in Bosnia-Hertzegovina. Imbracate in uniforma militara, defiland cu pompon si baston fetele au impresionat juriul in concurs, care le-a plasat pe primul loc la toate cele trei categorii de varsta: cadete- 8-11 ani, junioare 12-14 ani si senioare - peste 15 ani.

Performanta lor in grupuri de cate 8 vine dupa foarte multe ore de antrenament.

" Fetele se antreaneaza in timpul anului scolar de 2-3 ori pe saptamana , in functie de grupa de varsta, iar in timpul vacantei de vara au cate doua antrenamente in fiecare zi. Doar in week-end au liber. Este totusi vorba de niste copii!" ne-a povestit Carmen Biris, antrenoarea echipelor de cadete si juniori.

Antrenoarea sustine ca, din pacate, in ciuda efortului si a performantelor obtinute de fete, rezultatele acestora nu prea sunt luate in seama de opinia publica.

"Se stie foarte putin in Romania despre ce facem noi. , cam atat se stie. Daca nu e fotbal si nu e vorba de bani, atunci.... Situatia nu este deloc cea reala, insa. Deja ne-am organizat si sub forma de asociatie nationala", spune Carmen Biris, antrenoarea fetelor.

 

Video: O demonstratie la Cluj a fetelor aseara

Foto: arhiva personala a antrenorilor

 

Comentarii Facebook