Miercuri 24 Aprilie

„Eu nu țin să rămân dacă nu sunt dorit! Am plecat de la echipe de pe locul 1.” Lincar nu-și face griji pentru o posibilă demitere de la „U”


S-au încins spiritele în tabăra „studenților”, în urma informațiilor apărute în presă, potrivit cărora „U” Cluj vrea să îl dea afară pe Erik Lincar. Antrenorul român, în vârstă de 43 de ani, ar putea părăsi echipa pe care a promovat-o în prima ligă, din cauza parcursului slab pe care l-a avut până acum. 

Reamintim că Universitatea Cluj rămâne în continuare fără victorie în acest sezon! După derby-ul cu UTA Arad, „U” a bifat al treilea eșec consecutiv din Superligă, având parte până la această oră doar de remize, fără victorii. Dacă continuă în același ritm, „U” riscă să retrogradeze, iar eforturile colosale de a reveni după 7 ani pe prima scenă a fotbalului românesc vor fi spulberate până la sfârșitul campionatului. 

Prosport a scris astăzi că postul tehnicianului e în pericol, iar conducerea clubului ar negocia plecarea celui ce a promovat echipa în urma barajului cu Dinamo București. Oficialii „Șepcilor roșii” au transmis însă că nu s-a pus problema vizavi de o asemenea idee, iar azi, la conferința de presă, Lincar a discutat cu detașare despre subiect, scrie GSP. 

Vă dați seama, mi se pare aiurea să vorbesc de zvonuri, de demisii, de situații... Ați vrea să vorbim de demisie?! Nu este etic. Postul fiecăruia e în pericol când nu câștigă. Știți de câte ori a fost postul meu în pericol pe parcursul Ligii a doua?! Au fost 4-5 momente limită! Ne-am ridicat și-am mers mai departe. Dacă nu reușeam promovarea, cu Dinamo, nu mai rămâneam. Eu. Deși lumea voia să continui. Îmi doream și eu să am 7-10 puncte. Prin joc am demonstrat că avem valoare. Ne trebuie și șansă. Eu nu țin să rămân dacă nu sunt dorit! Am plecat de la echipe de pe locul 1. Eu sunt demn, corect, nu vreau să încurc pe nimeni niciodată. Statistic, niciodată n-am avut 3 înfrângeri la rând! Bine, acum e și altul nivelul, Liga 1. Sunt eșecuri, mi le asum, dar am speranța că luni voi avea jucători determinați care vor câștiga meciul cu Sepsi. După meci, dacă învingem, va mai întreba cineva dacă plec?!”, a declarat Lincar la conferința de presă, premergătoare meciului. 

În etapa a șasea din Liga 1, ‘U’ Cluj joacă pe teren propriu cu Sepsi Sfântu Gheorghe, luni, 22 august, de la ora 17:00.

La început, poate și acum, nu mă prea iubea, iubește, lumea la Cluj. Poate și dumneavoastră (n.r - jurnaliștii) nu mă iubiți, dar rezultatele au fost de partea mea. Iar un antrenor e ținut în funcție de rezultate. Sunt mândru că sunt unul dintre antrenorii care au realizat ceva pentru acest club. Eu cu jucătorii. Vreau ca acest club grandios, „U” Cluj, să ajungă să se bată pentru trofee, pentru Europa. Trebuie atitudine și curaj”, a mai precizat Lincar. 

Comentarii Facebook