Miercuri 24 Aprilie

Emil Boc: U Cluj are nevoie de un investitor serios. CFR este cel mai bun exemplu de succes VIDEO

 

Primarul Emil Boc a precizat, joi seara, în emisiunea Știri de Cluj LIVE că a discutat cu Anamaria Prodan, președintele U Cluj, despre necesitatea găsirii unui investitor serios pentru echipă.

 

Am avut o discuție bună și am stabilit câteva lucruri pe termen ultra-scurt, scurt și mediu. În primul rând vom asigura sprijin logistic pentru derularea meciului de duminică, pentru ca partida să se deruleze în condiții bune. Apoi, găsirea unei modalități prin care să acordăm cele 10 miliarde de lei vechi pe care le avem în buget, la fel cum avem și pentru CFR Cluj (n.red. banii nu pot fi alocați până când nu va fi votată legea sportului). În al treilea rând, mi-am arătat disponibilitatea de a face o întâlnire cu primii 50 de contributori la bugetul local, unde să prezint ce înseamnă Universitatea, să le recomand să sprijine clubul după posibilități și potențialul pe care fiecare îl are, ca să trecem de această perioadă și să ajungem la stabilitate.

 

În ultimul rând, am discutat să găsim împreună un investitor pe termen lung, care să îi dea stabilitate echipei. Cred că se impune pe termen lung un investitor care să asigure finanțarea clubului”, a precizat Emil Boc.

 

Întrebat dacă Primăria ar putea prelua echipa, Emil Boc a spus că ”treaba unei primării nu este să bage bani în fotbal. Vom spijini ambele cluburi, la fel cum am facut și până acum. O echipă de fotbal este o afacere privată. Un primar și un consiliu local trebuie să se ocupe de alte treburi, nu de conducerea unui club de fotbal”.

 

Emil Boc a dat ca exemplu CFR Cluj, unde ”o echipă mică de management a făcut performanță. Un stadion construit din bani privați, nu numai că a investit, dar a realizat și bani și performanță. Asta trebuie și la Universitatea. Un investitor care să facă bani și să aibă un management care să se priceapă”.

Comentarii Facebook