Miercuri 24 Aprilie

Echipa Transylvania 4 Africa a plecat de la Cluj spre Budapesta, iar apoi spre Africa - FOTO

 

O echipă clujeană va participa la cel mai mare raliu off-road pentru amatori din lume, cu scop caritabil. Destinaţia finală a echipajului Transylvania 4 Africa, în care spiritul de competiţie şi aventura sunt la cote maxime, este Bamako.

 

Echipa clujeană este compusă din Deak Albert, Bakos Norbert şi Kovacs Attila.

 

Raliul a debutat în 2005, la iniţiativa lui Andrew G. Szabo (Ungaria), care a dorit să ofere amatorilor de senzaţii tari o variantă mai accesibilă ca şi buget şi mai puţin strictă decât cea a celebrului raliu Paris-Dakar. Budapesta-Bamako a câştigat în notorietate de la an la an, astfel încât pentru ediţia din 2014 sunt înscrise la start peste 350 de echipaje din toate colţurile lumii.

 

Raliul Budapesta-Bamako urmăreşte promovarea păcii, a cooperării şi a prieteniei dincolo de frontiere. Comunităţile din Europa sunt libere să creeze propriul proiect caritabil, să strângă fonduri sau donaţii şi să le livreze prin intermediul participanţilor.

 

Donaţiile pot fi echipamente IT, haine, cărţi, materiale didactice, echipamente medicale, medicamente, biciclete, jucării pentru copii, purificatoare de apă etc.

 

Anul acesta donaţiile adunate de echipele concurente vor fi transportate în Africa cu ajutorul a patru camioane.

 

Echipa "Transylvania 4 Africa" va transporta 200 de calculatoare donate de Universitatea Sapientia, dar şi haine, jucării şi rechizite.

 

Primarul Emil Boc a fost cel care a dat startul echipei clujene spre Budapesta.

Comentarii Facebook