Echipa de gimnastică artistică a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, însă nu are bani pentru pregătirea sportivelor


Echipa Națională de gimnastică artistică a reușit o performanță uimitoare, s-a calificat , pentru prima dată în ultimii 12 ani, la Jocurile Olimpice, însă sportivele nu au fonduri suficiente pentru antrenamente sau aparatură.

Nouă luni ne despart de Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, Olimpiada la care lotul s-a calificat iar Federația de Gimnastică face apel la donatori să ajute sportivele. 

Noua echipă olimpică de gimnastică feminină este una tânără, cu o vârstă medie de 16 ani și câteva luni. În lotul extins sunt 15 gimnaste, iar pentru olimpiadă vor fi selectate în următoarele săptămâni, doar cinci dintre ele, informează europaliberă.org.

Președinta Federației, Carmencita Constantin, spune că instituția nu are în prezent bani în conturi, iar pregătirea din ultimele două luni s-a făcut cu bani de la sponsori.

Ar avea nevoie de două milioane de euro până anul viitor, bani care ar asigura în special pregătirea din străinătate a gimnastelor, care în România nu au aparate similare cu cele pe care vor concura la Paris.

Federația Română de Gimnastică nu are încă la dispoziție bugetul pentru anul viitor și nu știe nici măcar câți bani va primi de la bugetul național.

„După 12 ani, România revine în elita mondială!

Cea mai tânără echipă participantă la campionatele mondiale de gimnastică artistică de la Antwerp a reușit performanța remarcabilă a calificării la Jocurile Olimpice Paris 2024! Alături de fete și de Andrei Muntean, vor continua drumul pentru calificarea olimpică individuală și alți componenți ai echipei de gimnastică artistică masculină !

Sportivii și antrenorii lor au dat dovadă de determinare, pasiune și dorință de autodepășire exemplare, în condiții de pregătire și de recuperare sub nivelul celor al adversarilor lor aflați în elita mondială.

Este un efort colectiv și este timpul ca noi toți să ne unim și să îi susținem pe gimnaștii noștri în călătoria lor către Jocurile Olimpice, Paris, 2024 !

Prin mecanismul de 20%, companiile pot contribui la succesul sportivilor români, iar întreaga suma e deductibila fiscal”, transmite Federaţia Română de Gimnastică


Comentarii Facebook