E cea mai bună jucătoare de tenis din noul val, dar nu va juca pentru România: Nu m-aş mai întoarce în ţară

 

Raluca Georgiana Şerban (21 de ani, 218 WTA), considerată una dintre fetele talentate din noul val, va reprezenta Ciprul, după ce România i-a întors spatele.

 

Raluca a câștigat deja 10 titluri ITF, dar tenisul este un sport costisitor. Românca este plecată de patru ani în Cipru, unde se antrenează și a cerut sprijin financiar Federaţiei Române de Tenis. Ea a fost ignorată, dar ciprioţii au fost mult mai deschişi, conform tenissite.info, iar românca s-a decis să schimbe tabăra, din, din 2019, va evolua sub alt steag. Raluca Georgiana Şerban a primit pașaport şi a făcut o cerere la WTA pentru a reprezenta această ţară.

 

Nu am primit nicun ajutor. Da, s-a pus chiar anul trecut (n. red - problema retragerii), înainte să câştig turneele de la Heraklion. Eram distrusă mental din cauză că anii treceau şi eu nu aveam bani de turnee, dar am reuşit să mă ridic şi încerc să mă ajut singură în continuare.

 

Tenisul este singurul lucru la care mă pricep, este tot ceea ce ştiu să fac, aşa că nu m-aş vedea făcând altceva. Nu ştiu dacă m-aş mai întoarce. Îmi este dor de ţară, dar nu cred că aş mai putea să locuiesc acasă”, era strigătul disperat de ajutor al Ralucăi, în ProSport, în 2016.

Comentarii Facebook