Detalii despre relația Chivu - Mutu, de la Națională. Fundașul lui Inter rupe tăcerea


Cristian Chivu a vorbit, în premieră, despre modul în care a decurs relația lui cu Adrian Mutu.

Fundașul lui Inter a vorbit pentru Gazeta Sporturilor despre escapada lui Adrian Mutu de după ruşinea de la Belgrad, 0-5 cu Serbia în 2009.

"Nu m-a deranjat personal ce a făcut el după eşecul de la Belgrad, cu acea plecare din cantonament la Novi Sad, neanunţată antrenorului. Dar ce a făcut a avut repercusiuni grave asupra echipei naţionale. Nu sunt doar eu, Mutu, Lobonţ, Rădoi, luaţi individual. E vorba de un grup. Iar ieşirea lui m-a deranjat ca şi consecinţe care s-au răsfrînt asupra "naţionalei". Fiecare procedează cum simte după un eşec, nu trebuie neapărat să spui "Hai, am pierdut, rămân lângă echipă!". Dacă îi zicea lui Răzvan Lucescu că vrea să plece, fiindcă e suspendat pentru următorul meci, şi trece în programul lui liber, nu se întâmpla, probabil, nimic. Iar teoria asta o spun ca principiu, indiferent că în cauză a fost Mutu sau era alt jucător", a declarat Chivu.

El a spus că nu s-a puc niciodată problema în termeni "ori eu, ori Mutu la naţională". ”Nu ne-am certat vreodată, dacă am avut să ne spunem ceva faţă în faţă, am făcut-o şi apoi ne-am strâns mâna. Ne ştim de la 16 ani, ne respectăm, recunoaştem când greşim unul faţă de altul. Acum îmi dă chiar mesaje: "Cristi, întoarce-te!". Ştim amândoi că, la nevoie, ne ajutăm. A făcut lucruri extraordinare pentru România, a jucat din talent şi din orgoliu, dar atunci când nu sunt rezultate lumea se uită şi la ce faci în viaţa extraprofesională", a spus Chivu.

"După ce s-a declanşat povestea cu Chelsea, a stat la Roma. Soţia era acolo. După antrenamente mergeam să mă întâlnesc cu el, să mai discutăm, să mai spun o glumă, să-l susţin. Şi doar fiindcă am apărut alături de el m-au luat apoi la întrebări cei de la AS Roma şi mi-au bătut apropo că ar fi bine să fac şi eu testul antidoping! Am luat imediat un recipient de pe masă, am dat proba de urină, mi-am smuls nişte fire de păr din cap şi le-am aşezat pe birou. Şi am plecat imediat!" a dezvăluit Chivu.

Comentarii Facebook