Declarațiile Cătălinei Ponor, după ce a ratat podiumul la Rio: Au fost multe mesaje negative care m-au afectat


Cătălina Ponor a avut un rezultat sub așteptări, la proba de bârnă din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio, gimnasta obținând doar locul 7.

Românca susține că evoluția sa a fost afectată de emoții și mesajele negative îndreptate către ea, dar și de presiunea așteptărilor pentru o medalie.

"A fost greu. Am încercat să lupt, să reprezint România cât am putut de bine. Din păcate, au fost multe emoţii, multe mesaje negative, care m-au atins. Ştiam că este presiune mare pe mine, nu m-am gândit la medalie, doar să-mi fac exerciţiul. Din păcate, nu am reuşit o performanţă. Important este că sunt sănătoasă. Nu mi-am pus deloc problema retragerii, vreau să mă duc la Europenele de la Cluj, mai am de luptat!

Am dat undă verde acelor mesaje negative şi gânduri negative îndreptate către mine de acele persoane care nu şi-au dorit ca eu să fiu aici. Campioană olimpică sunt, şi nu o dată, de trei ori. Nu am absolut nimic de pierdut. Mi-am jucat şansa până la capăt. Dar n-a fost să fie.

Am îmbrăţişat-o îndelung pe olandeza Wevers, câştigătoarea, pentru că mi-a spus că eu am fost exemplul ei în 2004. Şi tocmai de aceasta a ajuns aici, pentru că şi-a dorit să ajungă ca mine. Iar eu nu sunt o persoană care să ţină ură, să doresc răul cuiva. De aceea mi-am dorit să-şi facă exerciţiul cum trebuie. Ea a avut un respect foarte mare pentru mine, iar eu o felicit că a reuşit să mă ajungă şi să devină campioană olimpică la bârnă", a declarat Ponor pentru TVR 1.

Gimnasta a fost notată cu 14.000: 5.800 dificultate şi 8.200 execuţie. Ponor a încheiat penultima în concurs, doar canadianca Isabela Onyshko fiind mai slabă (13.400).

Comentarii Facebook