Sambata 26 Octombrie

Decizia lui Traian Băsescu despre grațierea lui Gică popescu



Președintele Traian Băsescu a vorbit în cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Cotroceni despre grațierea fostului căpitan al naționalei României, din ”generația de aur”, Gică Popescu, condamnat la trei ani și o lună de închisoare în cazul Dosarul Transferurilor.

Șeful statului a declarat că este foarte strict în privința grațierilor, precizând că a preferat să ”respecte judecătorul” care a luat decizia de a-l băga pe fostul fotbalist la închisoare decât să îl grațieze pe acesta.

"Am plecat de la premisa că, decât un om pe care l-am respectat şi il respect, l-am admirat şi îl admir, îl cunosc mai bine sau mai puţin, între un astfel de om şi a respecta un judecător, am preferat să respect judecătorul, pe care nici măcar nu îl cunosc", a spus declarat Traian Băsescu.

"Preşedintele poate face foarte mult rău prin atribuţiunile lui justiţiei, prin abuzul de graţiere. De aceea am fost extrem de reţinut şi în primul mandat, iar în al doilea mandat am eliminat funcţia graţierii", a mai declarat președintele.

Comentarii Facebook