Marti 9 Martie

Dan Petrescu va câștiga în China cât Mourinho. Pe ce sumă a plecat de la CFR Cluj

 

Dan Petrescu, 50 de ani, a părăsit CFR Cluj pentru un salariu uriaș, dar va putea câștiga mult mai mulți bani dacă salvează echipa Guizhou Hengfeng de la retrogradare.

 

Asiaticii sunt pe ultimul loc în clasament, după 11 etape, iar dacă va reuşi salvarea de la retrogradare, va încasa din salariu plus bonusuri în jurul sumei de 15 milioane de euro, cam cât primeşte Mourinho, tehnicianul lui Manchester United.

 

Zi de zi am fost în contact cu Dan şi am discutat. El îi amâna zi de zi pe chinezi şi căuta motive să nu meargă, acolo, noi încercam să-l ţinem alături de noi pentru că a fost o perioadă frumoasă, dar chinezii tot plusau. Vă va spune Dan exact condiţiile financiare, dacă va dori. Când le-am aflat, am înţeles exact cum stă treaba şi nu am putut să ne opunem. E ceva puţin ireal pentru orice antrenor. Dacă el reuşeşte să salveze echipa, salariul său se va apropia de cel al lui Mourinho.

 

Când chinezii au făcut această ultimă ofertă şi Dan ne-a transmis-o, am vorbit cu toţii în club şi am decis că e mai bine să-l lăsăm să meargă şi să profite de această ofertă senzaţională”, a declarat Bogdn Mara, directorul sportiv al CFR-ului, conform Digi Sport.

 

Dan Petrescu a fost ofertat prima dată cu 2,6 milioane de euro pe sezon, dar apoi chinezii au acceptat nişte clauze contractuale uriaşe. ”Am pus foarte multe condiţii. Am procedat în acest fel pentru că mă aşteptam să renunţe. Dar au acceptat. Joi îmi voi lua la revedere de la club şi le voi mulţumi oamenilor de acolo pentru tot ce am reuşit să facem împreună”, a spus ”Bursucul”.

 

În acest moment, Cosmin Olăroiu, antrenorul lui Jiangsu Suning, e cel mai bine plătit dintre tehnicieni românii, având o leafă de 7 milioane de euro pe an.

 

Dan Petrescu va susţine la Cluj, de la ora 14.00, o conferinţă de presă în care va explica motivele despărţirii de CFR.

Comentarii Facebook