Miercuri 24 Aprilie

Culmea saraciei in fotbal- nationala Mozambicului isi spala rufele in lighean

Prezenta la Cupa Africii pe Natiuni, echipa nationala a Mozambicului are o femeie care spala echipamentul cu mana , in lighean.

 

O poza prezentata de cotidianul sportiv spaniol "As" o infatiseaza pe Xena,  din delegatia echipei mozambicane, in timp ce spala si intinde pe o sfoara tricourile echipei nationale.

 

Trei ligheane, o galeata si cutii cu detergent sunt ustensilele pe care Xena le foloseste , la fel ca orice alta casnica ce nu are acces la o masina de spalat sau la o curatatorie.

Tricourile ,shorturile ude si sosetele sunt atarnate apoi pe o franghie legata de doi palmieri si lasate sa se usuce, pentru a fi gata in ziua meciului.

 

Desi participa la o competitie cu mari interese financiare si jucatori care castiga anual sute de mii de euro , echipa Mozambicului este cazata la un hotel care in Europa ar fi clasificat la 2 stele . Presedintele federatiei, Feizal Sidat, declara ca "dupa doua razboaie cheltuielile sunt numeroase, iar guvernul a fost nevoit sa faca mari eforturi pentru ca noi sa putem participa in aceasta competitie".

 

Comentarii Facebook