Cozmin Gușă preia U Cluj. Horea Uioreanu, șeful CJ Cluj, glumește: ”Numai să nu vină Dan Diaconescu”

 

Politicianul Cozmin Gușă ar putea să preia Universitatea Cluj, a dezvăluit, în emisiunea Știri de Cluj LIVE de joi seara, jurnalistul Mihai Șoica.

 

Întrebat dacă a auzit ceva despre această informație, invitatul emisiunii, Horea Uioreanu, a spus că știe că sunt mai multe firme și persoane interesate să preia U Cluj, dar a și glumit, spunând că: ”Numai să nu vină Dan Diaconescu!”. Uioreanu a mai precizat că așteaptă cu ”nerăbdare rezolvarea problemelor financiare ale U Cluj, o echipă fanion a Ardealului. Au datorii mari și e nevoie de un investitor puternic financiar”. 

 

Cozmin Gușă este originar din Câmpia Turzii. El a fost pentru doi ani redactorul șef al ziarului Mesagerul Transilvan (1995 - 1997), cotidian închis în 2000, iar apoi a plecat cu o bursă în SUA, fiind ulterior propulsat în lumea politicii.

 

Gușă a ocupat funcția de secretar general al Guvernului în timpul guvernării PSD 2000 -2004, fiind implicat serios în vânzarea combinatului Industria Sârmei Câmpia Turzii (ISCT) către rușii de la Mechel. Între timp, investitorii au decis să se retragă, iar combinatul este pe butuci.

 

Gușă s-a înscris în PDL în 2004 și a fost directorul de campanie al lui Traian Băsescu. S-a retras din această formațiune și a fondat Partidul Inițiativa Națională (PIN). 

 

El a mai fost consilier pentru milionarul basarabean Vlad Plahotniuc, Mircea Geoană (PSD), Traian Băsescu (PDL), Adrian Năstase (PSD), precum și al lui Marian Vanghelie.

 

Cozmin Gușă a lucrat și cu Sorin Ovidiu Vântu, fiind consilierul pe probleme de extindere externă.

 

Vezi AICI emisiunea.

Comentarii Facebook