Constantea se gândeste să plece de la U Cluj, cu perspectiva retrogradării în spate. Oare Emil Boc își ia mâna de pe echipă?


Președintele U Cluj, Radu Constantea, fiul profesorului Constantea priete bun cu Emil Boc, vrea să plece de la echipă. Culmea este că decizia vine pe fondul rezultatelor slabe, care îl afectează electoral pe Emil Boc, cel care conduce de fapt echipa, alături de universități, care sunt mai mult de formă.

N-am luat decizia încă, dar urmează să mă gândesc dacă are sau nu rost să rămân în fenomen. Suntem un club care propune un alt model, unul diferit față de ce vedem în România, și nu știu dacă locul meu e în fotbalul românesc, poate e nevoie să vină altcineva, mai bine ancorat în peisajul autohton, pentru a oferi o șansă mai bună clubului.

Sunt niște exemple, ca penalty-urile dictate împotriva noastră pentru presupuse hențuri în meciurile cu Mioveni și Rapid. Când a trebuit să primim și noi un penalty cu FC Voluntari, la un henț clar, arbitrul n-a fluierat.

au al doilea penalty primit de CFR pe terenul nostru, unul discutabil, în timp ce noi nu am primit un ”11 metri” clar contra Rapidului, când nici măcar nu s-a consultat VAR!

Noi nu avem un patron în spate, ne finanțăm cu ajutorul sponsorilor, drepturilor TV, ticketing și a cofinanțării importante de la Primărie. Pentru asta am studiat modelele din Germania, Austria, unde cluburile nu depind de un singur om sau de un singur sponsor. Ne confruntăm cu echipe susținute de patroni sau finanțate masiv de către Primării.

În plus, noi nici nu suntem conectați la sistemul fotbalului românesc, suntem deschiși, dar nu la compromisuri, poate că în viitor ar trebui să fie cineva în cadrul clubului capabil să facă mai multe lucruri. Poate am fost naivi când am pornit la acest drum crezând că ne descurcăm și fără persoane din sistem”, a declarat președintele U Cluj, Radu Constante.

Dacă vor pune universitățile un președinte la U Cluj, atunci toată lumea ar da vina pe ele pentru un eventual insucces. Clujul U Cluj este condus de o asociație din care fac paret Primăria Cluj-Napoca și Universitățile.

Comentarii Facebook