Clujeanul Dorin Marchiș, ales Secretar General al Federației Internaționale de Aikido


Clujeanul Dorin Marchiș a fost ales Secretar General al Federației Internaționale de Aikido.

Adunarea Generală a Federației Internaționale de Aikido, din care face parte și Fundația Română de Aikido Aikikai, s-a desfășurat sub coordonarea tehnică a lui Dorin Marchiș (România).

O dată cu alegerea unui nou Comitet Director, Dorin Marchiș a devenit Secretar General.

În data de 13 octombrie 2021, peste 120 de persoane au participat, prin mijloace electronice, la Adunarea Generală a Federației Internaționale de Aikido. Având în vedere situația pandemică, soluția prin care se puteau întâlni reprezentanții a zeci de țări a fost de a recurge la întâlnirea prin mijloace electronice, respectiv prin platforma Zoom. Sistemul de votare confidențial a fost oferit de platforma Election Runner.

Aikido Doshu Moriteru Ueshiba, Președintele Federației Internaționale de Aikido, a deschis ședința și tot el a avut și cuvântul de încheiere.

Rapoartele oficiale ale Președintelui Executiv, Secretarului General și Trezorierului au fost aprobate fără obiecții, iar statutul și sistemul contributiv au fost actualizate.

17 noi state membre s-au alăturat federației: Austria, Azerbaidjan, Bolivia, Cuba, India, Kazakstan, Republica Moldova, Muntenegru, Myanmar, Nepal, Macedonia de Nord, Peru, San Marino, Arabia Saudită, Serbia, Polinezia și Turcia.

4 țări s-au alăturat ca state asociate federației: Costa Rica, Guatemala, Malta și Tunisia.

Adunarea Generală a votat un nou Comitet Director a cărui componență este următoarea:

Președinte Executiv – dl. Wilko Vriesman (Olanda)

Secretar General – dl. Dorin Marchiș (România)

Vicepreședinte executiv – dl. Kei Izawa (USA)

Asistent al Secretarului General – dl. Corrie Human (Africa de Sud)

Consilier al Aikikai – dl. Shoichi Kamiya (Japonia)

Membră a Comitetului Director – dna. Yoko Okamoto (Japonia)

Membru al Comitetului Director – dl. Charlie McGinnis (USA)

Membru al Comitetului Director – dl. Adam Manikowski (Polonia)

Membru al Comitetului Director – dl. Frederic Heylbroeck (Belgia)

Trezorier – dl. Satoshi Kaga (Japonia)

Noul Comitet Director 2021 IAF.png

Pentru o bună organizare a Adunării Generale, în perioada mai-septembrie au avut loc 5 pre-ședințe, desfășurate online, care au permis membrilor să discute pe larg și să aprobe forme finale ale documentelor ce privesc activitatea federației internaționale. Coordonarea tehnică a acestor pre-ședințe, precum și a adunării generale a fost în responsabilitatea lui Dorin Marchiș.

Noua funcție de președinte mă onorează și mă bucur că am o echipă excelentă cu care să lucrez pentru a continua în direcția indicată în 2016, când fusesem ales Secretar General. Ne confruntăm cu diverse provocări aduse de pandemie, dar continuăm să ținem viu spiritul Aikido-ului și să aducem unitate în comunitatea Aikido, împreună cu organizația-mamă Aikikai”, a declarat Wilko Vriesman, Președinte Executiv.

Unul dintre principalele proiecte care mă entuziasmează este IAF 100, precum l-am numit eu. Sunt implicat în creșterea numărului de membri ai organizației internaționale de câțiva ani. Sunt fericit că 17 state s-au alăturat federației ca membre cu drepturi depline și alte 4 state au devenit membre asociate, adică sunt pe calea procedurală de a deveni membre cu drepturi depline. Așadar, în timpul acestui mandat, voi face tot posibilul să ajungem la 100 de țări membre în cadrul federației internaționale de Aikido”, a spus și Dorin Marchiș, Secretar General. 

Federația Internațională de Aikido este o federație a organizațiilor naționale de Aikido, care sunt afiliate direct la „organizația-mamă” de Aikido ca Budo, Aikikai Hombu, din Japonia. O dată la 4 ani, Adunarea Generală reunește reprezentanții tuturor membrilor, precum și observatori, spre a dezbate, alege și stabili chestiuni cu privire la activitățile principale ale federației. Adunarea organizată acum a fost plănuită pentru 2020, însă amânată pe fondul pandemiei. Următoarea întâlnire de acest fel va fi în 2024, conform calendarului inițial. 

Dorin Marchiș este reprezentantul României în cadrul Federației Internaționale de Aikido și este Președintele Fundației Române de Aikido Aikikai. Sediul central al fundației este în Cluj-Napoca. Organizația cuprinde 50 de dojo-uri în 40 de localități din țară.

Comentarii Facebook