Cluj Crusaders a învins Timişoara 89ers și a câștigat derby -ul Campionatului Naţional de Fotbal American

 

Ultima etapă a sezonului regulat a Campionatului Naţional de Fotbal American, a aliniat la Timişoara, echipa locală, 89ers şi campioana Conferinţei de N-V, Cluj Crusaders. 

 

Ambele echipe ale Conferinţei de Nord-Vest erau deja calificate ȋn semifinalele campionatului, ȋnainte de desfăşurarea partidei de sâmbătă, unde Cluj Crusaders ocupă prima poziţie cu 5 victorii şi nici o ȋnfrângere, urmată de Timişoara 89ers cu 2 victorii şi 3 ȋnfrângeri.

 

Lipsit de o miză semnificativă ȋn campionat, meciul a fost un duel al orgoliilor ȋntre cele două rivale, desfăşurându-se echilibrat ȋn primele trei sferturi.

 

Clujenii au experimentat o strategie ofensivă de joc diferită, punând accent pe Trevor  Lothrop, care l-a ȋnlocuit ȋn prima parte a partidei pe quarterback-ul titular, Paul Cârjă. 

 

Tabela de marcaj a fost deschisă de gazde, prin Bogdan Cocoşilă, care a marcat prin touchdown. Conversia pentru două puncte urmată, a fost oprită de defensiva clujeană.

 

Scorul de 6-0 pentru Timişoara a rămas neschimbat până ȋn sferul trei, când titularii ofensivei clujene şi-au reluat locurile ȋn teren. Primul touchdown al oaspeţilor a fost ȋnscris de Florin Oltean, iar Laszlo Tamas a transformat extra punctul.

 

În ultimul sfert, Crusaders au reuşit să se distanţeze de avantajul de un punct prin Dan Crâsnic care a ȋnscris de două ori, iar Alber Attila a reuşit o intercepţie concretizată prin touchdown. Echipa ardeleană a reuşit transformarea doar a unui extra point din două ȋncercări şi a ratat o conversie de două puncte, stabilind scorul final de 26-6 ȋn favoarea lor.

 

Astfel, Cluj Crusaders şi-au atins unul dintre obiectivele acestei ediţii de campionat, şi anume, ȋncheierea sezonului regulat fără ȋnfrângere.

 

În perioada 30-31 mai, se vor desfăşura semifinalele, iar Crusaders va ȋntâlni acasă, echipa care s-a clasat pe locul secund ȋn Conferinţa de S-E, Bucureşti Warriors. Oponenta ardelenilor din semifinale, a pierdut ȋn ultima etapă meciul cu Bucureşti Rebels, care va găzdui meciul cu Timişoara de la finalul lunii mai, cu scorul de 0-14.

Comentarii Facebook