Miercuri 24 Aprilie

CFR Cluj uimește Europa! Doar două echipe ale continentului sunt peste trupa lui Dan Petrescu!


Trupa lui Dan Petrescu are un procentaj al punctelor câștigate de aproape 90%. Pe întreg continentul doar două formații sunt deasupra lui CFR Cluj: Partizan Belgrad și FC Porto.

1-0 cu Mioveni, încă un succes pentru CFR Cluj în Liga 1 și ardelenii au refăcut distanța de 8 puncte față de adversara tradițională în lupta pentru campionat, FCSB. Campionii conduc detașat în clasament, însă punctajul pe care îl au după 19 etape e unul care bifează un record absolut în istoria clubului.

CFR Cluj a obținut aproape 90% dintre punctele puse în joc! 

CFR a strâns 51 din cele 57 de puncte puse în joc, ceea ce înseamnă un randament de aproape 90%. Nivelul e unul fantastic comparativ cu ceea ce se întâmplă în toate campionatele de pe continent.

Există doar două formații care sunt acum pe primul loc în țările lor și care au un procentaj mai mare. Liderul absolut la acest capitol e Partizan Belgrad, formație care a luat 53 din 57 de puncte și se află într-o bătălie teribilă pentru titlu cu rivala istorică, Steaua Roșie Belgrad.

A doua echipă care e peste CFR se numește FC Porto, însă are un singur procent deasupra clujenilor. Totuși, CFR a disputat cu 35% mai multe meciuri decât gruparea lusitană.

În rest, niciun alt club nu a adunat atât de multe puncte. Nici chiar granzii care n-au niciun fel de adversitate pe plan intern, în frunte cu PSG, Salzburg, Ludogoreț.

Clasamentul celor mai autoritari lideri din Europa

  1. Partizan Belgrad 93%
  2. FC Porto 90,5%
  3. CFR CLUJ 89,5% (19 etape)
  4. Olympiakos 89,5% (13 etape)
  5. Ararat-Armenia 88,9%
  6. Ludogoreț 87,5%
  7. Șahtior Donețk 87%
  8. Slavia Praga 87%
  9. 9-11. PSG 83%
  10. Slovan Bratislava 83%
  11. Salzburg 83%
  12. 12-13. Real Madrid 82%
  13. Glasgow Rangers 82%

Cred că am realizat un lucru formidabil, mă îndoiesc că CFR a mai avut vreodată 17 victorii în primele 19 meciuri. E cel mai bun an”, a spus Dan Petrescu.

Record absolut pentru CFR Cluj 

CFR a câștigat nu mai puțin de 7 titluri în precedentul deceniu și jumătate, însă niciodată n-a avut un punctaj atât de mare ca acum, după 19 etape. Indiferent că sezonul a conținut 18 echipe și sistem clasic, tur-retur, sau a fost cu sezon regulat, cu 14 sau 16 formații, CFR nu a avut parcursul din prezent. 

De fapt, precedentul punctaj cel mai bun a fost cel din 2007-2008, când s-a cucerit primul titlu din istorie, cu Ioan Andone antrenor. Atunci s-au adunat 46 de puncte, cu 5 sub ștacheta de acum.

CFR Cluj, la o victorie de altă bornă istorică 

Următoarea etapă i-ar putea aduce actualei echipe un alt record absolut în istoria clubului. Dacă CFR se va impune în runda intermediară, atunci va bifa al 8-lea succes la rând în campionat, lucru care nu s-a petrecut niciodată all-time cu gruparea din Gruia. Adversara CFR-ului de joi va fi Farul, iar meciul se va juca la Ovidiu. 

În tur, CFR s-a impus cu mare dificultate, scor 1-0, la capătul unei partida în care Farul a avut ocazii rarisime în final de joc. Ultima înfrângere a CFR-ului în competiția internă s-a petrecut cu Rapid, în deplasare, scor 0-2, confruntare care a avut loc acum aproape două luni, pe 17 octombrie.


Comentarii Facebook