CFR a câștigat cu scandal meciul cu Craiova. Clujenii acuzați că au primit ajutor

 

CFR Cluj a câștigat meciul cu CSU Craiova, la limită, 1-0, după un penalty care a dat foc fotbalului românesc. 

 

Arbitrul a acordat un penalty pentru CFR Cluj, în minutul 38, după ce Ferreira l-a ținut pe Deac. Asistentul a dictat să îi dea și roșu fundaşului Craiovei, ceea ce s-a și întâmplat. Culio a marcat lovitura de la 11 metri și a deschis scorul. 

 

CFR Cluj a marcat din nou și în repriza secundă, scor devenind 2-0, iar apoi Craiova a redus din diferență.

 

Fostul mare arbitru, Ion Crăciunescu, a analizat fazele și spune că Deac şi Ferreira s-au duelat cu 20 de metri înainte de careu și s-au ținut reciproc, iar clujeanul a căzut în careu. ”Este o fază în care doi jucători se ţin reciproc şi dau o luptă corp la corp. Dacă accepţi asta şi nu fluieri din prima, o laşi până la capăt. Atacantul se duce cu corpul, se aşază în faţa adversarului şi este pe cădere. E normal ca adversarul să se împiedice de el. Ori fluieri de la început fault în afara careului, ori, dacă ai lăsat faza, o laşi până la capăt. Eu nu pot să dau penalty la aşa ceva.

 

Am vorbit cu Porumboiu, el zice la fel. Cum poţi da la un asemenea derby un arbitru care nu e pe lista FIFA? Oricum, dacă a dat penalty, trebuia să dea doar cartonaş galben!”, a spus Crăciunescu, la Digi Sport.

Comentarii Facebook