Cel care l-a acuzat pe Cadu de BLAT la CFR Cluj - Galatasaray e un taximetrist din Cluj

 

DNA Cluj a dat neînceperea urmăririi penale împotriva lui Cadu, în dosarul privind suspiciunea de blat de la meciul CFR Cluj - Galatasaray, din Champions League.

 

Blat CFR Cluj - Galata. Cadu ar fi încasat 320.000 de euro pentru a vinde meciul? - AUDIO

 

In urma rezolutiei Serviciului Teritorial Cluj al DNA, primita pe adresa clubului nostru, constatam cu dezamagire ca se confirma, de data aceasta oficial, lipsa de profesionalism si superficialitatea cu care Sport.ro a tratat un subiect care a avut grave urmari asupra imaginii CFR 1907 Cluj si a lui Ricardo Cadu”, au precizat reprezentanții CFR Cluj. 

 

Președintele CFR Cluj, Iuliu Mureșan, a cerut inițial Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj să investigheze cazul, dosarul ajungând la DNA Cluj.

 

Potrivit plângerii penale se reține că, la data de 9.11.2012, postul de televiziune SPORT.RO a difuzat un interviu telefonic sub anonimat, al unei persoane care s-a prezentat ca fiind ”Mihai” și care a susținut că are cunoștință că un cetățean turc, pe nume ”Salem” i-ar fi dat jucătorului de fotbal Ricardo Ferreira de Sousa - ”Cadu”, din partea reprezentanților FC Galatasaray Istanbul, suma de 300.000 de euro, în scopul neîndeplinirii atribuțiilor pe care acesta le avea, și anume de a-și apăra corect șansele în meciul dintre FC CFR 1907 Cluj și FC Galatasaray Istanbul, meci disputat în data de 07.11.2012”, a precizat în rezoluția de neîncepere a urmăririi penale Elena Botezan, procurorul șef al DNA Cluj.

 

Verificările DNA Cluj au arătat că bărbatul care s-a recomandat ”Mihai” și care a spus că Ricardo Cadu a fost plătit cu 300.000 de euro este un taximetrist din Cluj-Napoca. ”Conform datelor puse la dispoziție de către postul de televiziune PRO TV, interviul telefonic din data de 09.11.2012, cu persoana ”Mihai”, difuzat de postul TV Sport.ro, în cadrul emisiunii ”Ora exactă de sport”, a fost realizat de la posturile telefonice cu numerele de apel 0742.644209 și 0746.972962. Din verificările efectuate au rezultat că ambele numere de telefon tip ”Prepaid” au fost utilizate, cel puțin în perioada 01.11.2012 - 31.12.2012, de făptuitorul Carp Buzaș Valeriu Liviu, domiciliat în Cluj-Napoca, pe strada Ion Luca Caragiale, nr. 10, ap. 17, jud. Cluj, având ocupația de taximetrist”, a mai precizat procurorul în rezoluție.

 

Procurorii mai arată că taximetristul neagă că ar fi fost implicat în realizarea acestui interviu. ”Carp Buzaș Valeriu Liviu face trimitere la un anume ”Câmpean” ca fiind persoana căreia i-a împrumutat, pentru câteva minute, în perioada respectivă, telefonul cu cartela SIM 0746.972.962 și cu privire la care, după audierea înregistrării interviului, a declarat că îi recunoaște vocea, aceasta în condițiile în care PRO TV a pus la dispoziția organelor de urmărire penală înregistrarea cu vocea distorsionată a interviului telefonic din data de 09.11.2012.

 

Afirmațiile lui Carp Buzaș Valeriu Liviu sunt total neadevărate și în totală contradicție cu probatoriul administrat în cauză. Astfel, acesta a indicat în scopul identificării numitului ”Câmpean”, fie persoane decedate (cazul numitului Borgovan Dorin, decedat la data de 07.03.2013), fie persoane inexistente (Dulău Ion).

 

De asemenea, cu ocazia unui apel telefonic la 112 din data de 08.02.2013, dat de la postul telefonic 0746.972.962, el se prezintă sub numele fals de ”Liviu Moraru”, aspect ce denotă o practică a acestuia de a se prezenta în numite situații”, au mai precizat procurorii.

 

Taximetristul a mai purtat discuții telefonice cu realizatorii Sport.ro și după realizarea interviului, iar după începerea umăririi penale el i-a cerut fiului său, căruia i-a împrumutat una dintre cartele, ”să renunțe la cartela SIM 0742.644.209”. 

 

În final procurorii DNA Cluj concluzionează că acuzațiile de dare de mită nu se susțin și au dispus neînceperea urmăririi penale împotriva lui Cadu.

Comentarii Facebook