Câți bani va primi Tibi Uşeriu, după ce a câștigat din nou cel mai greu maraton din lume

 

Consilierii judeţeni din Bistriţa-Năsăud au decis ca sportivul Tibi Uşeriu să primească Premiul de Excelenţă al Judeţului Bistriţa-Năsăud.

 

Tibi va primi suma de 25.000 de lei pentru performanţa sa de la Arctic Ultra 6633, unde a devenit campion pentru a doua oară consecutiv. 

 

Sunt de acord că ceea ce a făcut Tibi Uşeriu merita cu mult mai mult. Şi eu mi-aş dori să îi dau 100.000 de euro pentru rezultatle obţinute, dar în urma analizelor făcute cu colegii mei şi în urma discuţiilor din cadrul comisie de nominalizare, s-a ajuns la această sumă. Este un gest pe care Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud îl face ca o recompensă a eforturilor acestui om extraordinar care, eu cred că este mai mult decât un campion, este un om care inspiră, un om care reuşeşte să adune în jurul lui şi care are şi un istoric extrem de interesant. Poate fi un model pentru foarte multă lume, având în vedere că de fiecare dată pot să faci mai mult decât ceea ce ţi-ai propus”, a spus, în timpul şedinţei, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, conform Mediafax.

 

Tibi Ușeriu a primit și anul trecut, după performanța sa, Premiul de Excelenţă al judeţului Bistriţa-Năsăud, în valoare de 25.000, dar majoritatea banilor i-a donat pentru a ajuta un alt tânăr sportiv să îşi ducă visul mai departe.

 

Maratonistul i-a cumpărat cu banii de anul trecut unui tânăr de 21 de ani, Alin Florin Cioancă, o bicicletă performantă şi tot echipamentul de care are nevoie pentru antrenament. Tânărul fiind component al lotului olimpic şi participant la campionatul mondial de probe nordice pentru schi fond pentru juniori şi tineret. Tânărul se pregăteşte să participe la Jocurile Olimpice din 2018.

 

Tibi Ușeriu s-a întors de la Cercul Polar în dimineața zilei de joi, 23 martie.

 

Maratonistul Tibi Uşeriu a revenit în România. La Cluj a fost întâmpinat cu aplauze - VIDEO

Comentarii Facebook