Campioana olimpica Hosszu Katinka a dat startul unui maraton de 24 de ore de înot la Cluj


Tripla campioană olimpică Hosszu Katinka a datstartul unui maraton de înot de 24 de ore, sâmbătă, la Cluj-Napoca,  aceasta înotând pe o distanţă de 200 de metri.

Hosszu Katinka, supranumită în lumea sportivă „Iron Lady” („Doamna de fier” – n.a.) a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la Complexul de nataţie „Universitas”, că le transmite copiilor care practică înotul să se antreneze, să muncească şi să încerce lucruri noi, conform Mediafax .

Mă simt minunat, este prima oară când vin la Cluj-Napoca, şi sunt foarte bucuroasă pentru acest lucru. Mă bucur când văd copii în bazinele de înot, este ceva special pentru mine. Ştiu câte satisfacţii mi-a dat mie înotul. Cea mai importantă lecţie pe care mi-a dat-o sportul a fost să fiu determinată, să îmi îndeplinesc ţelul. Ca sportivă de performanţă am avut ocazia să merg în toată lumea, să îmi fac prieteni şi sper să fiu un model pentru sutele de copii prezenţi la maratonul de înot de 24 de ore. Este greu să devii campion olimpic, dar aceasta nu este totul, important fiind ce înveţi practicând un sport, iar copiilor prezenţi le transmit să se antreneze şi să muncească, încercând lucruri noi”, a spus Hosszu.

Aceasta a dat startul maratonului de înot de 24 de ore şi a înotat patru lungimi de bazin, adică 200 de m, şi-a făcut poze cu copiii şi a dat autografe.

Organizatorul evenimentului a declarat la rândul său că la manifestare participă peste 500 de copii din România şi Ungaria, fiind vorba despre o „sărbătoare a înotului”.

Potrivit acestuia, doi sportiv români, înotătorii Florin Tomoş şi Andrei Ioniţă, au rezervat un culoar în bazin şi vor înota încontinuu 24 de ore.

Evenimentul de la Cluj-Napoca se va încheia duminică dimineaţă.

Hosszu Katinka are 30 de ani, este triplă campioană olimpică şi deţinătoarea a nouă titluri de campioană mondială precum şi a 14 titluri de campioană europeană.

Comentarii Facebook