Boc vrea ca U Cluj să fie argint viu în Liga 1, nu să ajungă la retrogradare! De unde va face rost de bani pentru VISUL alb-negru


Primarul Emil Boc a spus că U Cluj nu are voie să își propună să se salveze de la retrogradare. 

Nu pot să îmi propun obiectiv să rămân în Divizia A. E aiurea. Am auzit că primul lucru care se vorbește este ca U Cluj este la nivelul de a-și propune să rămână în Divizia A. Totuși nu cred că acesta este obiectivul, ci de a rămâne în prima parte a elitelor fotbalului din România”, a spus Emil Boc.

Întrebat cu cât ar putea Primăria Cluj-Napoca să susțină, Boc a spus că ”e o chestiune de lege. Ne vom uita pe lege și în cadrul legal vom susține cu cât este posibil, dar Primăria nu se va da înapoi. Noi suntem elementul central de stabilitate, care și la bine și la rău suntem acolo. Sponsorii vin și pleacă, dar Primăria va fi acolo tot timpul ca element principal de susținere. Acum cred în ecosistemul acesta de afaceri din Cluj, care nu vor rămâne indiferenți la apelul nostru. Sunt convins că vom găsi un răspuns pe măsură, din partea mediului de afaceri din oraș pentru a sponsoriza echipa, pentru a atinge acest obiectiv. Nu ne propunem să câștigăm Liga Campionilor sau campionatul, dar cred că să fii între primele 6 nu ar trebui să fie un obiectiv greu de atins”, a spus primarul Emil Boc.

Echipa U Cluj primește și acum 4 milioane de lei pe an dein bugetul Clujului, adicî circa 30 - 40% din bugetul pe care îl are echipa. Pentru a ajunge în primele 6 echipe din România are nevoie de un buget de circa 4 - 5 milioane de euro. 

Spre exemplu, Rapid București, sezonul trecut, a avut un buget de 4 milioane de euro, dar a ratat play-off -ul la mustață.

Comentarii Facebook