Arena Platoș - Sibiu: Concursuri spectaculoase de skicross și mountain bike în weekend - FOTO

 

Două dintre cele mai spectaculoase concursuri din acest sezon au loc în acest sfârșit de săptămână în complexul de ski și snowboard Arena Platoș Păltiniș. 

 

Schiori și snowboarderi temerari, ce stăpânesc atât viteza cât și tehnicile de sărituri, se vor întrece sâmbătă, 23 ianuarie, la Ski & Snowboard X Cross, de departe cel mai dinamic și mai spectaculos concurs tehnic ce are loc în acest sezon la Arena Platoș. Ski cross-ul este o combinație de viteză și tehnică pe un traseu complex cu valuri, contrapante și kickere ce pune la încercare toate abilitățile concurenților. Fiecare manșă va avea la start câte patru concurenți, primii doi care vor trece linia de finish urmând să avanseze în faza superioară a competiției, ultimii doi fiind eliminați.

 

Concursul începe cu o sesiune de calificări în care fiecare concurent va coborî traseul individual. În funcție de timpii de concurs se va stabili grila de start, 16 sau 32 de concurenți urmând a se califica în finale. Fiind un concurs de viteză și tehnică cu un anumit grad de periculozitate, toți concurenții trebuie să folosească protecții de coloană și căști omologate pentru ski sau snowboard.

 

 

Înscrierile pentru X Cross au loc în dimineața zilei de sâmbătă, între 8:15 și 9:30, în apreski. Recunoașterea traseului se va face la ora 10, calificările încep la 10:30, calificările de la ora 12 iar finalele la ora 14. Premiile pentru acest concurs sunt oferite de H2O Shop.

 

Duminică, 24 ianuarie, pe același traseu plin de obstacole, vine rândul bikerilor temerari să se întreacă într-o competiție super-spectaculoasă pe două roți. Mountain Bike Winter X Cross a avut în sezonul trecut o ediție pilot, primită cu mult entuziasm de tinerii bikeri și este unul dintre puținele concursuri de biciclete pe zăpadă din România. Startul se va da tot în grupe de câte patru, iar regulile sunt asemănătoare cu cele ale concursului de ski și snowboard. Contactele intenționate, tragerile sau împingerile pe traseu atrag automat descalificarea concurentului.

 

 

Normele de protecție sunt identice cu cele din concursul anterior. Calificările încep la ora 10, antrenamentele la 10:30, finalele la 11:15 iar ceremonia de premiere va avea loc la ora 13. Concurenții vor fi premiați cu produse oferite de PlayBike Shop și Five Ten.

Comentarii Facebook