Amenzi de aproape 30.000 de lei, după meciul de retrogradare a lui Dinamo. Cinci suporteri, cercetați penal


Nu s-a lăsat fără amenzi după derby-ul între Universitatea Cluj și Dinamo București. Jandarmeria București a aplicat amenzi în valoare de aproape 30.000 de lei și a întocmit primii pași pentru cercetarea penală a câtorva suporteri după meciul istoric, care a pecetluit soarta „câinilor”: retrogradarea în Liga 2. 

Reamintim că Universitatea Cluj a câștigat prima manșă a barajului de promovare/retrogradare contra lui Dinamo, cu un scor onorabil de 2-0, contrar așteptărilor „majorității”. După derby-ul de duminică „câinii” retrogradează pentru prima dată în istorie. În ultimii ani, roș-albii s-au confruntat cu o serie de dificultăți financiare. 

Două persoane au intrat într-un conflict violent cu jandarmii, care i-au imobilizat și lovit cu bastoanele din dotare. Lucrurile nu au fost mai liniștite nici în incinta stadionului, unde un suporter a coborât la nivelul pistei de alergare pentru a afișa un mesaj. Jandarmii nici n-au vrut să „audă”: au intervenit și l-au trimis pe individ înapoi în tribună, scrie GSP.

Ca urmare a tuturor incidentelor și a utilizării materialelor pirotehnice, Jandarmeria București a dictat amenzi totale de aproape 30.000 de lei. În plus, a întocmit actele pentru începerea cercetării în 5 cazuri de fapte de natură penală, notează sursa citată.

În legătură cu meciul de fotbal dintre echipele F.C. Dinamo București și F.C. U. Cluj, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: Atât înaintea evenimentului sportiv, cât și pe timpul desfășurării acestuia, au fost constatate încălcări ale cadrului normativ în vigoare, motiv pentru care au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 29.550 lei.

Totodată, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru cinci fapte de natură penală, privind încălcarea regimului materiilor explozive, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, lovire sau alte violențe, precum și distrugere”, se arată în Comunicatul Jandarmeriei. 

Comentarii Facebook