Alina Dumitru: Am primit pentru titlul european 5.000 de euro, cat un fotbalist care castiga un meci intr-o etapa


Alina Dumitru, detinatoarea titlului olimpic si castigatoarea celui europeana la competitia de la Viena, a declarat ca nu este normal sa primeasca pentru pentru performanta ei, cat un fotbalist care castiga un meci intr-o etapa. 

"Dupa medalia olimpica castigata la Beijing am primit 70 de mii de euro pentru locul 1. La Europene, am incasat 5 mii de euro, ceea ce e o diferenta destul de mare, banii sunt prea putini pentru munca depusa. Iarasi ma iau de fotbalisti, ei castiga foarte multi bani la o etapa sau la castigarea titlului national. Probabil ca au foarte multi sponsori", a declarat Alina Dumitru, detinatoarea a 6 medalii de euro la europene si a titlului olimpic de la Beijing.

Alina Dumitru, castigatoarea medaliei de aur la Campionatul European de la Viena, dupa ce a trecut in finala de unguroaica Eva Csernoviczki, prin ippon, a declarat ca, in afara fotbalului, sporturile individuale din Romania sunt lasate uitarii.

Ea a povestit si ce a patit dupa castigarea titlului olimpic din 2008. "Mi s-a promis ca mi se va da teren la Busteni, Alba Iulia, Ploiesti si Pitesti. Plus sume de bani ce mi-au fost promise imediat dupa ce am revenit in tara, apoi s-a tinut de cuvant numai Guvernul, clubul si presedintele clublui", a mai spus campioana.

Antrenorul lotului Olimpic de Judo, Florin Berceanu, a declarat ca sportivele care au obtinut medalii de aur la Campionatul European: Alina Dumitru si Corina Caprioriu sunt apreciate de politicieni numai cand sunt premiate, in rest sunt uitate.

"Mai avem un an pana la Olimpiada de la Londra si atunci o sa vina oamenii politici sa se fotografieze cu ele. Un fost prim-ministru a spus ca sportul nu este o prioritate. Asta este o rusine. Daca ati fi vazut cum le-au aplaudat la Viena (n. red. Campionatul European de la Viena) ati fi inteles de ce fetele astea sunt de aur", a declarat antrenorul lotului Florin Berceanu. 

Berceanu a mai declarat ca Guvernul ar trebui sa ia in calcul modificarea legii sponsorizarilor pentru a obtine mult mai usor bani de la firme. El a spus ca in acest an fondurile venite din sectorul privat sunt vitale, pentru ca banii primiti de la bugetul de stat s-au diminuat cu 37 % fata de 2009.

Alina Dumitru si Corina Caprioriu au obtinut medaliile de aur la Campionatul European de Judo din Viena din luna aprilie.

Comentarii Facebook