A murit Ştefan Taşnadi. Sportivul clujean a urcat pe podium la Olimpiada din Los Angeles

 

Unul dintre sportivii clujeni care a urcat pe podiumul Olimpic, Ştefan Taşnadi, s-a stins din viață. 

 

Ştefan Taşnadi a fost unul dintre sportivii care au dus Clujul până pe podiumul Olimpic, obţinând medalia de argint la Olimpiada din 1984, de la Los Angeles. A impresionat prin forţă şi determinare, obţinând medalii mondiale şi europene şi stabilind recorduri naţionale. Apoi, a contribuit în calitate de antrenor la formarea a zeci de sportivi, unii dintre ei ajunşi, la rândul lor, pe podiumul olimpic.

 

Vestea că Ştefan Taşnadi s-a stins din viaţă întristează nu doar sportul clujean, ci întreg sportul românesc. FC Universitatea Cluj​ este alături de familia îndurerată şi de oamenii care l-au cunoscut şi îndrăgit. Va rămâne un exemplu pentru sportivii noştri.

 

Dumnezeu să-l odihească!”, transmite Universitatea Cluj.

 

Ştefan Tașnadi s-a născut în comuna Sic, în 1953, și a fost timp de opt ani, între 1976 și 1984, component de bază al lotului olimpic de haltere al României. El a fost component al clubului AS Clujana, cu toate că a fost ofertat să se transfere la Steaua București.

 

Ștefan Tașnadi a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice: la Moscova 1980, unde s-a clasat al şaselea la categoria 110 kg, şi la JO de la Los Angeles 1984, unde, prin cucerirea medaliei de argint la aceeaşi categorie de greutate, a realizat o performanţă neegalată până acum de un alt halterofil clujean.

 

Ștefan Tașnadi a stabilit peste 50 de recorduri naţionale şi a fost primul halterofil român care a câştigat medalii europene, mondiale şi olimpice la categoriile mari de greutate.

 

Clubul AS Clujana s-a desființat în 2001, iar până acum a fost arbitru internaţional de haltere şi antrenor la secția de haltere a CS Universitatea Cluj.

 

 

Comentarii Facebook