A 10-a victorie pentru U-BT în EuroCup. Mihai Silvășan a ajuns la 300 de victorii ca antrenor al clujenilor


U-BT Cluj-Napoca a reuşit a zecea sa victorie în Grupa B a competiţiei masculine de baschet EuroCup, 90-74 cu echipa greacă Aris Midea Salonic, miercuri seara, în BT Arena.

Clujenii au învins-o din nou pe Aris Salonic, iar Silvășan a ajuns la 300 de victorii ca antrenor al campioanei României.

Intensitatea și apărarea agresivă au reprezentat două aspecte cheie în debutul confruntării cu elenii. De asemenea, Richard și compania i-au surprins pe adversari în atac, astfel că am condus cu 9-0 după primele minute. Stipe a adăugat două coșuri la rând, în vreme ce Guzman s-a remarcat cu un dunk și un capac spectaculos. Gallinat și De Sousa au limitat din diferență, iar cele două echipe au mers cap la cap până la finalul sfertului, 23-22.

Emi Cățe și D.J. Seeley au ieșit la rampă cu puncte, americanul marcând pentru 34-24. U-Banca Transilvania a menținut un ritm ridicat, intrând la cabine sub adăpostul a 7 lungimi, 45-38. Sfertul trei a fost unul în care am excelat din punct de vedere ofensiv.

Mingea a circulat cu viteză, omul liber fiind găsit cu ușurință. De asemenea, jucătorii noștri au depus un efort considerabil în spațiul de trei secunde, acolo unde s-au luptat să obțină posesia. Emi Cățe a continuat evoluția solidă, fiind susținut de Bryce Jones și Andrija Stipanović, care au furnizat la rândul lor puncte. Ne-am desprins inclusiv la 22 de puncte și nu am cedat până la final, când tabela a indicat 90-74. 

,,Sunt foarte bucuros pentru această victorie și nu vorbesc prin prisma a ceea ce am obținut eu ca antrenor, ajungând la 300 de rezultate pozitive. M-a bucurat felul cum au jucat băieții, pasiunea lor și efortul depus. Am jucat un baschet bun, iar în repriza a doua am controlat meciul. Am avut o intensitate remarcabilă. Este doar o victorie, mai avem 4 meciuri de jucat, dintre care 3 în deplasare. Este un program dificil, însă ne vom concentra și vom lua totul pe rând. Probabil că suntem calificați în Play-Off, dar nu am făcut calcule.

Conform mentalității noastre, demult nu ne mai facem calcule. Noi vrem să avem o atitudine bună și să câștigăm fiecare meci. Pe de altă parte, este complicat să ții un sezon întreg în același ritm. Noi ne bazăm pe o intensitate ridicată și pe apărare agresivă. În viața fiecărei echipe există sincope, însă până la urmă la final se trage linie și atunci vrem să avem un sezon de care să ne amintim cu plăcere. Sincer, nu știam că voi bifa victoria 300. Nu mă emoționează și nu mă interesează extrem de mult acest lucru.

Mă bucur că pot să ajut acest club să obțină victorii. În plus, sunt norocos că am această oportunitate, de a face parte din această echipă. Pentru mine, aceste lucruri contează cel mai mult. Mergem înainte, o iau ca atare și mă bucur că oamenii vorbesc despre acest aspect, însă pentru mine și victoria cu numărul 301 va fi la fel de importantă. Karel Guzman are o entorsă, nu a putut evolua în repriza a doua. Probabil nu este ceva extrem de grav, se va odihni cu Laguna și va fi bine”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul U-Banca Transilvania.

Pe 17 ianuarie, U-BT Cluj-Napoca va juca următorul meci, în deplasare cu ratiopharm Ulm.

Clasament

1. Mincidelice JL Bourg-en-Bresse 11 victorii - 2 înfrângeri

2. Dreamland Gran Canaria 11-3

3. U-BT Cluj-Napoca 10-4

4. ratiopharm Ulm 8-5

5. Aris Midea Salonic 6-8

6. Dolomiti Energia Trento 6-8

7. Buducnost VOLI Podgorica 5-8

8. Turk Telekom Ankara 5-9

9. 7bet-Lietkabelis Panevezys 5-9

10. Slask Wroclaw 1-12

Comentarii Facebook