Ziua Națiunilor Unite sărbătorită la Royal School din Cluj-Napoca! Elevii și părinții au împărtășit culturile țărilor din care provin FOTO/VIDEO


Royal School in Transylvania din Cluj-Napoca a marcat și în acest an Ziua Națiunilor Unite printr-o serie de manifestații inedite, în cadrul unui eveniment care a devenit deja tradiție.

Cu toate că a fost înființată abia acum 5 ani de zile, Royal School a sărbătorit în fiecare an Ziua Națiunilor Unite, celebrând multiculturalismul și diversitatea, în special ținând cont de faptul că la această școală învață elevi din 23 de țări.

0ccbee0178b281f460652ce53362226f.jpg

Astfel, vineri, atât elevii cât și părinții au fost invitați să poarte costume naționale specifice țărilor din care provin. Mai mult, ziua a început cu o serie de prezentări în care părinții le spun copiilor informații despre țările lor de origine.

De asemenea, prânzul normal al copiilor a fost înlocuit astăzi cu un ”meniu” cu totul special. Părinții au ridicat standuri în toată școala, unde au servit mâncăruri și deserturi tradiționale, specifice țărilor lor de origine.

ad5e5f122b1aa98d8918b09df4f856b0.jpg

165a4714e4b1db842dd4de54b8274c4f.jpg

După ce prânzul s-a terminat, în curtea școlii a avut loc o paradă a steagurilor, în care au fost fluturate drapelurile tuturor țărilor reprezentate în cadrul Royal School.

Ziua s-a încheiat cu un spectacol la care au luat parte atât elevii, cât și profesorii.

Nu am știut exact la ce să mă aștept astăzi, dar a fost fantastic. Foarte bine organizat, o implicare deosebită din partea părinților, mâncare internațională. De asemenea, prezentările fantastice ale părinților de azi dimineață, în care au vorbit despre țările lor, oferindu-le elevilor o perspectivă diferită despre locuri diferite în care nu au mai fost. Avem 23 de naționalități în școală, așa că suntem o familie internațională mare, cu oameni din toată lumea. Când vorbesc cu elevii despre acest lucru, le spun că fiecare dintre noi aduce o aromă diferită, iar când toate aromele sunt amestecate, acestea vor avea un gust mult mai bun decât ar avea de unele singure. La fel este cazul și aici”, a declarat directorul Royal School in Transylvania, Michael McPherson.

Pentru a celebra această zi a multiculturalismului, directorul a venit îmbrăcat într-un costum tradițional din Khazakstan, unde a lucrat câțiva ani de zile, înainte de a ajunge în România.

eba8a56a33fb93d4d4f0925dd30cbacd.jpg

Royal School in Transylvania a fost înființată în anul 2015 la Cluj-Napoca și este printre puținele școli de la noi care își desfășoară activitatea conform curriculumului britanic Cambridge. În urma unei vizite riguroase de acreditare și aprobare din luna iunie 2017, Royal School in Transylvania a îndeplinit cerințele pentru a fi înregistrată ca școală Cambridge International Examinations (CIE).

În prezent, la Royal School învață 138 de elevi, din 23 de țări.


Comentarii Facebook