Zile de COȘMAR din cauza ploilor! Mașinile au fost luate de ape, peste 150 de case inundate și peste 7.000 de persoane rămase fără electricitate - VIDEO


Ploile torențiale din ultimele zile au terorizat oamenii din județul Alba. Apele au luat de la mașini, la case, au afectat rețeaua de energie electrică din mai multe localități. Oamenii au stat fără curent, mulți dintre ei au fost nevoiți să se refugieze în podurile caselor, pentru a scăpa cu bine de furtunile ce au avut loc.

Vremea rea, un coșmar pentru oamenii din județul Alba

Astfel, drumul național DN 74 Cărpiniș - Câmpeni a fost blocat de aluviuni și o alunecare de teren. În același timp, în Abrud, o stradă a fost complet blocată din cauza copacilor căzuți la pământ în urma furtunii, 1 subsol și alte 3 case au fost inundate.

În Valea Săliștii au fost 4 case inundate, iar în Câmpeni 8 case și 2 magazine. Oamenii s-au autoevacuat și au mers la rude sau vecini.

În satul Dăroaia, 72 de case au fost inundate, dintre care 17 au fost avariate sau chiar complet distruse de viitură. Peste 200 de persoane, adulți și copii, au fost cazate temporar la Căminul cultural din localitatea Roșia Montană.

Au mai fost case inundate și în localitățile Horea, Roșia Montană, Curături, Gura Roșiei, Cărpiniș, Sohodol, Șugag.

Oamenii au rămas fără curent electric

De asemenea, în mai multe localități din județ, oamenii au rămas fără curent electric. Astfel, au fost afectate 8 linii de medie tensiune, 106 posturi de transformare și 7429 de abonați la energie electrică, din localitățile Ocoliș, Roșia Montană, Abrud, Ciuruleasa, Bucium, Lupșa, Sohodol, Câmpeni, Trampoiele, Bistra.

Au fost raportate mai multe autoturisme luate de ape pe raza localităților afectate de inundații din județul Alba. Nu s-au raportat victime”, conform ISU Alba.


Comentarii Facebook