Zeci de stații GPL au fost închise la Cluj. S-au aplicat amenzi de peste 1 milion de lei


Zeci de stații de alimentare de combustibili și GPL au fost închise în Cluj, în urma controalelor care au avut loc în intervalul 30 august – 6 octombrie.

Astfel în intervalul menționat au fost verificați 108 operatori economici care se ocupă cu distribuția de carburanți și de gaz petrolifer lichefiat pe raza județului Cluj.

,,În urma verificărilor a fost suspendată activitatea la 23 stații GPL, din care, la 12 stații a fost suspendată complet activitatea pentru neconformități la instalația GPL și la 11 stații pentru neconformități la alte echipamente. Tot în cadrul controalelor la operatorii economici de profil au mai fost constate următoarele: lipsă autorizații/avize/documente de funcționare/comercializare/transport – 21 (sancțiuni contravenționale și măsuri de intrare în legalitate), alte tipuri de deficiențe/disfuncționalități/nereguli – 598”, a anunțat Instituția Prefectului - Județul Cluj.

Reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniu au aplicat 93 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1.093.701 lei și 411 avertismente.

Deși procedura de verificare a stațiilor de alimentare de carburanți și de gaz petrolifer lichefiat, efectuată în baza Ordinului s-a încheiat, autoritățile competente efectuează periodic verificări pentru a asigura buna funcționare a instalațiilor în deplină siguranță.


Comentarii Facebook