Zeci de masini "pe butuci", dupa ce au alimentat cu gaz la LuKOil, in Manastur si Apahida

 

Zeci de masini s-au stricat, dupa ce soferii au alimentat de la diferite statii LukOil din judetul Cluj cu gaz petrolier lichefiat (GPL).

"Avand masina pe gaz am alimentat din statia de LukOil, dar din pacate gazul a fost de foarte proasta calitate si de o saptamana numai prin service -uri umblu cu ea. Am depus sesizare si la LukOol, dar nu am primit niciun raspuns. Mai grav este faptul ca nu suntem singurii cu aceasta problema. Pe strada Frunzisului si in Apahida e plin de masini care sunt in aceeasi stare", a spus Cristian Stan, cel care ne-a scris si mesajul pe adresa office@stiridecluj.ro.

Acelasi lucru a fost confirmat si de Gigi Cozma, patronul unei firmei de taxi, care a spus ca: "Am avut sase masini pe taxi si toate mi s-au stricat. S-au infundat tevile de esapament si mi-am dat seama ca ceva este in neregula. Am incercat sa le cer un raspuns celor de la LukOil, insa pana in momentul de fata nu am primit niciun raspuns. Sesizarea le-am facut-o online. Timp de o saptamana a trebuit sa stau cu masinile prin service-uri ca sa le repar. Deci practic eu in timpul asta nu am scos niciun ban, iar asta nu intereseaza pe nimeni. Nu sunt singurul care a patit asta. Stiu mai multi oameni si prin Apahida, care au aceleasi probleme. Daca nu voi primi niciun raspuns, sunt dispus sa merg la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor (OPC) pentru a depune o plagere. Asta nu este o problema locala, ci una nationala".

Pana in momentul de fata, reprezentantii LukOil nu le-au oferit niciun raspuns celor doi, asa ca, in saptamana ce urmeaza, acestia vor face o sesizare la OPC Cluj.

 

Un litru de gaz petrolier lichefiat (GPL) costa 3.14 lei, in timp de 1 litru de motorin este aproape dublu - 5.93 lei litrul, iar un litru de benzina a ajuns la 6.85 lei/litru.

 

Vezi AICI pozitia LuKOil!

 

Daca ati surprins un incident care poate reprezenta o stire, puteti trimite imagini foto sau video pe adresa office@stiridecluj.ro sau pe rubrica "Fii reporter".

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

"In data de 28.03.2012 pe site-ul www.stiridecluj.ro a fost publicat un articol care contine informatii ce afecteaza negativ imaginea companiei LUKOIL Romania privind calitatea carburantului GPL auto comercializat. Astfel, compania a luat la cunostinta de asa zisele sesizari ale persoanelor care apar mentionate in articol, insa, in urma verificarilor, a rezultat ca niciuna dintre aceste persoane nu a facut vreo sesizare scrisa catre compania LUKOIL Romania, asa cum se sustine in articol.

S.C. LUKOIL ROMANIA S.R.L. monitorizeaza permanent calitatea produselor petroliere comercializate prin reteaua de statii de distributie si urmareste satisfacerea pe deplin a cerintelor clientilor sai. Ca urmare, carburantul GPL auto comercializat, si la care se face referire in articolul mai sus mentionat, se incadreaza in standardul in vigoare, SREN 589/2009 - "Carburanti pentru automobile GPL conditii si metode de analiza", Tabelul 1 – Cerinte si metode de incercare.

Mentionam ca Rafinaria  S.C. PETROTEL-LUKOIL S.A.- furnizorul produsului - a omologat toata gama de carburanti la Registrul Auto Roman, iar produsul mai sus-amintit a obtinut  Certificatul de Conformitate nr. 2077, cu valabilitate pana in anul 2013.

Loturile de produse expediate de Rafinarie trec printr-un amplu proces de control al calitatii, verificari si analize realizate de catre laboratoare cu metode acreditate si in conformitate cu standarde la nivel european", precizeaza reprezentantii LuKOil.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook