Miercuri 7 Decembrie

Zeci de dosare penale și sute de amenzi au fost date de Poliția Animalelor în doar 2 luni


Poliția Animalelor funcționează de doar două luni, timp în care au fost deja întocmite câteva zeci de dosare penale și au fost date câteva sute de amenzi pentru cei care au abuzat, maltratat, neglijat sau ucis cu cruzime animale. 

Există structuri DPA în fiecare județ

Direcția pentru Protecția Animalelor (DPA), parte a Poliției Romane, are deja structuri în fiecare județ din țară și au fost angajați până acum 500 de ofițeri, agenți și medici veterinari, iar în luna martie se vor organiza din nou concursuri pentru angajarea de medici veterinari. 

Așadar, în atenția medicilor veterinari care vor să lucreze pentru Poliția Animalelor, fiți pe fază, urmează comunicarea datelor și criteriilor pentru concursuri”, informează Antonel Tănase pe Facebook.

„Atenție, vine Poliția!”

În atenția personajelor cărora le place să chinuiască, să bată, să lovească animale, în atenția celor care uită intenționat sau nu să hrănească sau să hidrateze animalul pe care se presupune că ar trebui să îl îngrijească și să îl iubească, atenție, vine Poliția! Da, sună ca un cântec vechi dintr-o seară de vară, dar nu este deloc o glumă: vine Poliția și veți plăti pentru faptele voastre!

Cruzimea împotriva animalelor se pedepsește acum cu închisoarea. Antonel Tănase a dat un exemplu în acest sens: în Vrancea, există deja pe rol două dosare penale, în ambele fiind vorba despre cruzimi față de câini. 

De asemenea, oamenii sunt încurajați să semnaleze orice situație care indică faptul că animalele ar fi în pericol:

Invit iubitorii de animale să sune la 112 de îndată ce observă o situație în care se impune imediat scoaterea animalului din locul în care se află. După ce se va constata fapta, animalul va fi luat din locul respectiv, i se va acorda primul ajutor, apoi va fi plasat într-un mediu unde va fi îngrijit și ocrotit iar Direcția pentru Protecția Animalelor din cadrul IGPR va întocmi imediat dosare penale și va da amenzi celor care nu știu să fie oameni. Nu mai există înțelegere sau toleranță pentru cruzimea împotriva animalelor”, a adăugat Tănase.


Comentarii Facebook