Zeci de brazi nevanduti au fost abandonati la Cluj

Zeci de brazi au ramas nevanduti la Cluj. Putini oameni au mai iesit afara din casa in cautarea unui pom, asa ca multi comercianti au ramas cu marfa nevanduta, inclusiv cei care au vandut brazi din Norvegia si Danemarca.

 

Daca la inceputul lunii decembrie, un brad din Norvegia sau Denamarca costa si 150 de lei, aseara un astfel de pom putea fi cumparat cu 10 - 20 de lei. "Nu am reusit sa vindem tot si mai incercam sa facem ce putem. Am lasat mult din pret si asteptam sa vadem daca nu cumva sunt intarziati care vin totusi sa mai . Daca nu ii vom vinde ii vom arunca", a declarat un vanzator de la standul de brazi de la Iulius Mall.

 

Pentru brazii autohtoni preturile au scazut sub 5 lei, comerciantii fiind disperati sa isi vanda marfa pentru a nu iesi in pierdere. Cu toate acestea, in multe zone din oras, brazii au fost pur si simplu abandonati. Acest lucru s-a intamplat in Piata Mihai Viteazu, dar si in cartierele clujului, urmand ca pomii sa fie adunati de muncitorii de la salubritate.

 

Pentru acest an au fost pusi in vinzare 17.000 de brazi, taiati de Directia Silvica sau de proprietarii de paduri. Au fost adusi pomi de Craciun si din tarile nordice, iar preturile au variat intre 20 si 150 de lei.

 

 

Comentarii Facebook