Weekend cu muzică religioasă la Cluj. Vezi când are loc festivalul de muzică corală ”Armonii Sacre”



Festivalul "Armonii Sacre", ajuns la ediția a 14-lea, este pus în acest an sub semnul centenarului de la naşterea compozitorului Marius Cuteanu de binecuvântată amintire, ale cărui lucrări au fost şi sunt în continuare interpretate cu emoţie mai ales cu prilejul concertelor corale, profesorul care a contribuit la formarea multor generaţii de muzicieni.

Astfel, evenimentul va avea loc sâmbătă, 25 noiembrie 2017, în Catedrala „Schimbarea la Față”, de la ora 10.00.

Reunind mai multe coruri într-un concert de rugăciune prin cântec, festivalul a fost iniţiat în anul 2003, la aniversarea a 150 de ani de la întemeierea Eparhiei de Cluj-Gherla, sub coordonarea prof. Alexandru Suciu de la Filarmonica clujeană, dirijorul Corului "Magnificat" al Catedralei "Schimbarea la Faţă".

Manifestarea va avea, la fel ca ediţiile precedente, și o dimensiune ecumenică prin participarea, nu doar a unor coruri formate pe lângă biserici greco-catolice – precum Corul “Sanctus Spiritus” Bistriţa; Corul “Sfânta Famile” Zalău; Corul “Angeli” Cluj-Napoca; Corul „Vox Lucis” Cluj-Napoca; ci şi coruri ale unor centre de cultură – Corul “ASTRA” al Centrului Cultural Câmpia Turzii; Ansamblul coral “Voci Transilvane” al Casei de Cultură a mun. Cluj-Napoca; precum şi Corul de cameră “Psalmodia Transylvanica” al Facultăţii de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca.

În ziua următoare, duminică, 26 noiembrie, la Sfânta Liturghie celebrată de Episcopul de Cluj-Gherla, răspunsurile liturgice vor fi oferite de către Corul „Magnificat”, tot în cadrul acestui festival.

Comentarii Facebook