Vremea se răcește din acest weekend și vin ninsori în mai multe regiuni. Am putea vedea primii fulgi de zăpadă la Cluj


Nu mai este mult până la începutul iernii meteorologice, deși în ultimii ani chiar și primii fulgi s-au lăsat așteptați multă vreme. Nu și în acest an: după temperaturile record în septembrie și octombrie, vom avea parte de un debut neașteptat de timpuriu al iernii. 

În acest weekend, un ciclon mediteranean puternic va afecta o mare parte din sud-estul Europei, inclusiv țara noastră. Inițial, începând de vineri, va ploua puternic în sudul țării, dar un aer rece va pătrunde dinspre nord, iar ploile se vor transforma treptat în ninsori. 

Deocamdată, încă există unele incertitudini privind traiectoria ciclonului, iar acest lucru poate afecta destul de mult atât extinderea ninsorilor în teritoriu, cât și cantitățile de precipitații. În prezent, cele mai mari șanse de ninsoare par a fi în Dobrogea, local în Muntenia, în sudul și centrul Moldovei, precum și în partea sudică a Transilvaniei. 

Dacă aveți planuri pentru duminică, trebuie să știți și că vântul se va intensifica în mai multe regiuni, cu rafale de până la 50 - 70 km/h, iar în estul țării vor fi, local, condiții de viscol, scrie meteoradar.ro. 

La Cluj-Napoca se anunță apariția ninsorii în averse în dimineața de sâmbătă, când temperaturile vor ajunge la minus 4 grade Celsius. 

Comentarii Facebook