Sambata 10 Decembrie

Vremea 26 august 2022. Caniculă în mare parte din țară, disconfortul termic va fi ridicat


Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 26 august 2022.

Vremea se va menține călduroasă în aproape toată țara, în zonele de câmpie pe arii restrânse va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat în regiunile din vest, sud și est, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sud-est, în zona Carpaților Meridionali și în extremitatea de sud-vest, unde doar izolat, vor fi averse slabe și descărcări electrice. 

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 - 9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22 - 23 de grade pe litoral. În a doua parte a nopții, în special în zonele depresionare vor fi condiții de ceață.

Vremea la munte

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei în zona Carpaților Meridionali, unde doar pe spații mici, vor fi averse slabe și posibile descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile de temperatură vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă.


Comentarii Facebook