Vremea 23 mai - 5 iunie 2022: De miercuri, temperaturi caniculare în județul Cluj. Din 29 mai se întorc vijeliile

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo prentru următoarele două săptămâni, intervalul 23 mai – 5 iunie 202. Specialiștii anunță temperaturi la pragul caniculei în Banat, Oltenia, sudul Munteniei, însă nu vor lipsi furtunile puternice cu grindină, tunete și fulgere. 

Meteorologii anunță că, începând de miercuri, 25 mai, vremea se încălzește în majoritatea zonelor din țară. 

De miercuri, vremea se va încălzi semnificativ în aproape toată ţara, devenind călduroasă în regiunile sud-vestice. La umbră, regimul de temperaturi va cuprinde valori între 24 şi 34 de grade Celsius. Mai răcoare va fi în zona litoralul şi în deltă, unde temperaturile nu vor trece de 17...22 de grade Celsius. În special după orele amiezii, în nord, nord-vest şi centru instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, local averse ce vor avea şi caracter torenţial şi frecvente descărcări electrice. Izolat cantităţile de apă vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină”, a explicat un meteorolog, spunând, de asemnea, că spre finalul săptămânii, termometrele vor mai pierde câteva grade, iar ploile vor câştiga din ce în ce mai mult teren.

În Transilvania

În mare parte a intervalului specificat, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 21-25 de grade și ale minimelor de 8-12 grade. Mai cald decât normal va fi în 25 mai (cu valori diurne de 25-30 de grade) și posibil în jurul datei de 2 iunie, dar în 28 mai, vremea va fi răcoroasă, cu maxime termice de 18-22 de grade Celsius și minime de 4-8 grade, mediat regional. În 25 și 26 mai se vor semnala local fenomene asociate instabilității atmosferice, iar probabilitatea pentru ploi mai frecvente va crește după data de 29 mai


Comentarii Facebook