Vizită nocturnă la conacul Goga! Când puteți petrece seara la superbul castel din Ciucea


Muzeul Memorial ,,Octavian Goga” din localitatea Ciucea organizează o serie de expoziții și evenimente cu ocazia celei de-a 20-a ediție a ,,Nopții Muzeelor”.

Astfel, sâmbătă 18 mai, în intervalul orar 18:00- 22:30 vizitatorii pot participa gratuit la activitățile desfășurate în cadrul muzeului.  

Programul ,,Nopții Muzeelor” din 18 mai 2024 începe, la 16.00, cu oficierea, la ,,Mausoleul Iubirii”, a părăstasului cu ocazia împlinirii a 86 de ani de la trecerea la cele veșnice a poetului, publicistului și politicianului Octavian Goga, urmat de un moment artistic la care vor participa membrii a două cenacluri clujene. 

Mai mult, pe lângă expozițiile permanente, vizitatorii Muzeului vor putea admira 3 expoziții temporare, organizate cu această ocazie: 

  •  Expoziția de documente, fotografie și artă plastică ,,Octavian Goga. O viață și o operă în slujba ideii naționale”; 
  •  Expoziția de carte ,,Lumina și cântul” (volume de poezie, publicistică, piese de teatru și traduceri ale poetului O. Goga); 
  •  Expoziția comemorativă de fotografie, documente și carte ,,Îmi cântă moartea la fereastră”

Tematica ,,Nopții Muzeelor” din acest an este ,,Octavian Goga ca și fapt divers”, iar de la ora 17  istoricul, scriitorul și jurnalistul Felix Ostrovschi va susține un discurs pe această temă. 

Anul trecut muzeul ,,Octavian Goga” din Ciucea a strâns un număr impresionant de participanți la Noaptea Muzeelor, peste 300 de clujeni trecându-i pragul. 


Comentarii Facebook