”Vinerea Verde” în Cluj-Napoca aduce transport în comun gratuit. Programul se aplică dacă se ajunge la 50% populație vaccinată


Primarul Emil Boc a spus că vinerea transportul în comun din Cluj-Napoca va fi gratuit. Programul va debuta în momentul în care se ajunge la 50% populație vaccinată.

Proiectul se numește ”Vinerea verde! Stop! Azi mașină stă pe loc!” ca să fie și mai atractiv. CTP a propus această formulă, pe care eu o agreez. Prin acest program se acordă gratuitate la transportul public oricărei persoane care dorește să circule pe traseele companiei, pe raza municipiului Cluj-Napoca. Subliniez. Este un program pe raza municipiului Cluj-Napoca. Pentru a avea un impact real, estimăm că acțiunile de validare de tichete gratuite cetățeanul ar fi fost descurajat să folosească mijloacele de transport. Costurile vor fi suportate de CTP și, dacă va fi nevoie, Primăria va suporta costurile suplimentare generate de Vinerea Verde! 

Anul acest avem 7 milioane de lei alocați. Deja Compania se pregătește pentru dificultățile pe care le-a avut în acest prim semestru și ne va înainta o solicitare de compensare, pentru a putea să menținem transportul public. Dacă vor fi costuri suplimentare de acest program, Primăria va suporta costurile. Cu alte cuvinte, Compania efectuează acest transport, iar cheltuielile le suportă Primăria, din banii clujenilor. 

Proiectul se va aplica din momentul în care vom ajunge la 50% rată de vaccinare în Cluj-Napoca. Mai avem 7588 de persoane care trebuie să se vaccineze. Când ajungem la 50% dăm drumul la Vinerea Verde, pentru a marca trecerea peste acest prag psihologic. Poate fi de săptămâna viitoare și după ce vom primi datele de la DSP că avem 50% populație vaccinată, a doua zi se va anunța lansarea programului și de vinerea care va urma va fi operațional”, a spus primarul Emil Boc.

Comentarii Facebook