Vin banii pentru medicamentele bolnavilor de cancer, nu si pentru cei care sufera de diabet

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Cluj a primit bani pentru acoperirea cheltuielilor cu medicamentele bolnavilor de cancer si a celor care au facut transplant. Pentru diabetici nu s-au alocat fonduri.

?

Purtatorul de cuvant al CJAS Cluj, Crina Grozav, a declarat pentru Stiri de Cluj ca cei 3,5 milioane de lei alocati de Casa Nationala vor fi distribuiti "in perioada urmatoare" farmaciilor clujene. Casa a achitat pana acum facturile pentru medicamentele eliberate de farmacii pana in octombrie a anului trecut. "Termenul de plata este la 120 de zile, deci platile trebuiau facute in martie", sustine Crina Grozav.

?

Casa clujeana a mai primit 50.000 de lei pentru sustinerea programului post-transplant. Si aici, CJAS a facut plati pentru facturile din luna decembrie a anului trecut.

?

Pentru programul national de diabet si cel de boli rare nu au fost alocate fonduri suplimentare in aceasta perioada. In timp ce la plata medicamentelor pentru bolile rare, Casa judeteana este la zi, pentru antidiabetice si insuline ultimele plati efectuate au vizat facturile din luna octombrie a anului trecut. "Noi am solicitat suplimentari pentru toate cele patru programe nationale de sanatate", a mai spus purtatorul de cuvant al CJAS Cluj.

Comentarii Facebook