VIDEO - Imagini terifiante cu incendiul izbucnit în parcul stufăriș din cartierul Între Lacuri. Ce spun locuitorii despre flăcările colosale


Încă un incendiu de vegetație a izbucnit luni, 28 martie, în jurul orei 13:25 în zona Stufăriș, cartierul Între Lacuri din municipiul Cluj-Napoca. 

Focul ar fi izbucnit din cauza unei persoane care ar aprins flăcările în mod intenționat pentru a curăța locul.

Flăcările au nimicit o mare parte a zonei uscate în care crește foarte mult stuf. Pompierii au fost chemați și se află la fața locului încercând să stingă flăcările care înaintează spre blocurile și parcările de lângă parc. Un locuitor din zona afectată susține că flăcările au înaintat într-un timp foarte scurt înspre blocuri și se manifestă din ce în ce mai violent, astfel că se simte căldura emanată de acestea.

Locuitorii din zonă spun că cei care se ocupă de curățarea zonei sunt extrem de neatenți pentru că în fiecare an, în această perioadă, izbucnește câte un incendiu provocat de cei care aprind focul dar apoi îl neglijează.

4aca9e898b732888d9a5755bd7144c5d.jpg

Prin mijlocul focului trece o conductă de gaz, iar mașinile de lângă stuf sunt în pericol. 

---------------------

UPDATE (15.30)

Incendiul a fost stins. Se pare că inițial pompierii au mers doar să constate, iar apoi au trimis echipajele pentru a stinge focul.

Intervenție la un incendiu de vegetație Între Lacuri

ISU Cluj: Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit astăzi la un incendiu de vegetație uscată și stufăriș în apropiere de strada Tulcea. La intervenție au fost mobilizate trei autospeciale, iar apelul de urgență a fost primit în jurul orei 13:15. Când pompierii au ajuns la fața locului, flăcările se manifestau generalizat, pe o suprafață de peste două hectare. Din fericire, incendiul nu s-a extins la locuințe și nu au existat victime. De asemenea, flăcările nu au pus în pericol magistrala de gaz, chiar dacă s-au propagat în acea zonă. Ultimele focare au fost lichidate de către pompieri în jurul orei 15:00.

Comentarii Facebook