VIDEO. Ultimele imagini de pe șantierul Podului Răsăritului, al cărui termen a fost depășit, începând cu 6 mai


În luna septembrie 2021 începea construcția pentru Podul Răsăritului, proiect care dorește se lege strada Oașului de strada Răsăritului peste Someșul Mic. În august 2022 se anunța că progresul construcției ajunsese la 70%. Termenul inițial al finalizării a fost 6 mai, însă lucrările continuă, astfel că se speră ca luna iunie să anunțe deschiderea spre circulație a noului pod.

Suprafața terenului pe care se construiește noul pod este de 2.000 mp. Lungimea podului construit pe structură metalică este de 57,90 m. Secțiunea transversală a podului are 26 m și este împărțită astfel: partea carosabilă (4 benzi de circulație), 2 piste de biciclete și 2 trotuare.

Valoarea contractului anunțat în 2021 era de de 22.691.557,36 lei fără TVA.

Reacțiile internauților la imaginile distribuite recent de canalul Legat De Cluj LDC exprimă niște nedumeriri justificate, din moment ce în vara anului 2022 se anunța că podul era finalizat în proporție de 70%.

„Lumea tot întreabă, oare de ce nu au făcut podul mai încolo, să fie o continuare a străzii Răsăritului…Bună întrebare și ceea ce nu înțeleg, de ce a durat așa mult?”; „Nu știu cum au gândit accesul. Treci podul și dai într-o casa. Viraj la 90 de grade pe o străduță îngustă. Ciudat. De ce nu l-a făcut în continuarea străzii Răsăritului? Va fi acolo trafic gâtuit, nicidecum fluent”.

Comentarii Facebook