VIDEO. Lacul din Parcul Feroviarilor folosit ca piscină de copiii Clujului. Orașul are nevoie urgent de un ștrand municipal, dar cine să-l facă?


În zilele toride de vară, copiii din Cluj-Napoca și-au găsit refugiu în lacul din Parcul Feroviarilor, transformându-l într-o piscină  improvizată pentru a se răcori. 

Lipsa unui ștrand municipal adecvat îi obligă pe clujeni să caute soluții neconvenționale pentru a face față caniculei.

E trist să vedem copiii nevoiți să se scalde într-un lac care nu este destinat acestui scop. Avem nevoie de un ștrand municipal unde să ne putem răcori în siguranță și confort.

Ștrandul Municipal, pentru cei care nu știu era situat vis-a-vis de Cluj Arena, pe o suprafață generoasă, unde erau amenajate trei bazine, cel mare având trambulină. După Revoluție, ștrandul a mai funcționat circa 10 ani, iar apoi a devenit ”nerentabil”.

Cineva a vrut să facă blocuri de 20 etaje pe acea locație, dar Primăria Cluj-Napoca s-a opus. Partea negativă este că nici nu a făcut demersuri pentru a prelua terenul sau de a forța proprietarii să continue activitatea inițială.

„Ștrandul municipal nu ține de Primărie, ține de privați, care au optat să facă blocuri de 20 de etaje. Asta a vrut cel care stătea lângă Hotel Sport. Nu am putut să aprob ca acolo să se facă blocuri de etaje, așa cum au dorit ei. Ar fi compromis tot ceea ce înseamnă Parcul Central.

Dacă vor dori să facă ștrand, evident că au cale deschisă și aprobările la Primărie. A fost o bătălie de ani de zile cu investitorul, care în fiecare moment voia blocuri. Am spus că acolo este un spațiu de recreere. Eu nu pot să construiesc pe terenul lui, dar nici el nu poate face blocuri, pentru că nu avem nevoie de blocuri acolo”, declara primarul Emil Boc.

Comentarii Facebook