Luni 20 Martie

VIDEO/FOTO - „Potopul” de ieri a transformat Turda într-o Veneție a Transilvaniei. Localnicii sunt revoltați din cauza canalizării proaste din oraș


Ploile puternice din zilele acestea i-au pus pe turdeni față în față cu ceea ce înseamnă „lucru făcut de mântuială”. Canalizarea mai multor străzi din Turda a fost total depășită de cantitatea de apă de după ploile de aseară, 4 mai, transformând orașul într-o Veneție a Transilvaniei. Locuitorii orașului sunt revoltați din cauza proastei gestiuni venită din partea edilului Cristian Matei. 

Un turdean a filmat diferența de nivel dintre canalizare și trotuar, arătând vizibil că trotuarul se află mai jos față de scurgere, iar legile de bază a le fizicii spun că apa „nu o poate lua la deal”, ci numai la vale. Localnicul dă vina pe proasta gestionare a situației de către conducerea orașului, spunând că primarul recepționează lucrări în batjocură.

 

Asta-i România lucrului bine făcut! Aşa arată strada noastră după ploaie, nămolită. Trebuie să spălăm trotuarele că nu putem intra în curte. Plătim apa să-i spălăm primarului străzile. Străzi făcute înclinate, fără rigole, fără scurgeri. Rigola o făcut-o sus, nu jos, unde-i strada, unde-i trotuarul. Îi foarte frumoasă, stradă înclinată, parcă-i domnul primar după ce o luat câteva pahare. N-are unde să se scurgă apa. Canalele sus făcute, pe trotuar n-avem un loc de scurgere”, spune turdeanul.

La recepţie nu se prezintă nimeni să recepţioneze lucrarea. Să vadă cum o făcut. Ziua trece, leafa merge, noi cu drag muncim! Batjocură or făcut aici, de doi ani de zile n-or fost în stare să termine strada”, a mai declarat. 

inundație turda.jpg

Turdenii sesizează, la prima ploaie serioasă de anul acesta, calitatea proastă a lucrărilor făcute, cu scurgeri care nu funcționează și cu apă care se adună pe trotuare și pe spațiul verde, iar apoi se infiltrează pe sub case. Cetăţenii municipiului sunt tot mai deranjați de modul în care s-au cheltuit banii europeni, cu lucrări de slabă calitate, iar Primarul Matei Cristian nu spune nimic.

Partidul Miscarea Populara Turda îl trage serios de mânecă pe primar. „Chiar nu mai aveți pic de rușine?! După ce angajații Primăriei s-au chinuit să atragă fonduri, prin proiectele pe care le-au făcut, vă bateți joc de bani și de turdeni în halul ăsta?!”, au scris aceştia pe Facebook.

Turdenii spun că în tot orașul a fost apă cu duiumul pe străzi: pe str. Războieni, str. Al.I.Cuza, str. Coșbuc, str. St.O. Iosif etc. „Pe bani europeni ne va pune la dispoziție șalupe. Cu taxă. Doar vom fi Veneția 2”, a comentat ironic cineva postările cu străzile inundate. 

Comentarii Facebook