VIDEO. Declarația maestrului clujean, Dorel Vișan, într-o discuție despre credință: „Cel care nu-l cunoaște pe Dumnezeu e ciuma societății”


Actorul clujean de legendă, Dorel Vișan, a fost invitatul recent al unui podcast moderat de Adrian Artene. Subiectul abordat de marele actor în cadrul emisiunii a fost credința, dar și vindecarea.

Dorel Vișan s-a născut la data de 25 iunie 1937 în satul Tăușeni, din județul Cluj. Pe parcursul vieții, a interpretat peste 40 de roluri în teatru, în cea mai variată gamă, de la Molière la Shakespeare, de la Marivaux la Büchner, iar în film a avut peste 50 de roluri în producții românești și internaționale.

De-a lungul carierei sale a fost laureat cu numeroase premii, iar în 2002 a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

În anul 1995, actorul a reușit să realizeze debutul său literar cu poezii, în revista Steaua. Acesta a publicat, până în prezent, 4 volume de versuri.

În dialogul purtat de maestru cu realizatorul emisiunii, acesta a reamintit urmăritorilor despre una dintre expresiile marelui filosof grec, Platon: „Omul care nu-l cunoaște pe Dumnezeu este ciuma societății”.

„Pentru că îmi spui de greci, Platon, de exemplu, a spus ‘Omul care nu-l cunoaște pe Dumnezeu este ciuma societății’. Extraordinar! E deosebire între lege și credință. Legea numai te oprește, te limitează, dar nu te schimbă. Spune și Apostolul Pavel, la Romani… Dacă eu vreau să fac un lucru rușinos și legea mă oprește, eu voi căuta un sistem de a șmecheri legea, ori pe dedesupt, ori pe deasupra. Dar, dacă eu vreau să fac un lucru rușinos și îl cunosc pe Dumnezeu, zic ‘Mă, nu pot să fac, mă vede Dumnezeu, mă bate Dumnezeu!’”, a declarat maestrul clujean, Dorel Vișan, în cadrul podcastului.

Comentarii Facebook